Kako bi studentima olakšao finansiranje studija Univerzitet Metropolitan otvorio je različite mogućnosti stipendiranja.

 

Kroz realizaciju programa i projekata namenjenih sadašnjim i budućim studentima Osnovnih akademskih studija na Fakultetu informacionih tehnologija, Fakultetu za menadžment ili Fakultetu digitalnih umetnosti, Univerzitet Metropolitan je omogućio nekoliko različitih načina za dobijanje stipendija.

 

Pre svega tu su tradicionalna takmičenja za učenike srednjih škola na kojima pobednici dobijaju punu stipendiju za Osnovne akademske studije ili nagradne vaučere za pokrivanje određenog iznosa školarine.

 

DUALNO OBRAZOVANJE je najsavremeniji model studiranja u svetu, a Univerzitet Metropolitan je prva obrazovna institucija u Srbiji i regionu koja je uvela DUALNO obrazovanje u svoj sistem rada. Univerzitet Metropolitan u saradnji sa svetski poznatim kompanijama nudi stipendije za sve zainteresovane maturante.

 

Univerzitet Metropolitan pruža podršku svojim najboljim studentima, na način što im omogućava da konkurišu za besplatan nastavak školovanja. Naime, svake godine Univerzitet Metropolitan raspisuje konkurs za besplatan nastavak školovanja, tako što najboljim studentima omogućava da nastave studije i budu stipendirani od strane Univerziteta, odnosno, da bez obaveze plaćanja školarine nastave studije na  Fakulteta informacionih tehnologijaFakulteta za menadžment i Fakulteta digitalnih umetnosti. Konkurs obuhvata besplatnu školarinu za narednu godinu na Osnovnim akademskim studijama, obezbeđenu za ukupno 6 najboljih studenata Univerziteta Metropolitan (sa svakog fakulteta po jedan student sa 2. i 3. godine). Takođe, najboji studenti završne godine (4. godine), imaju mogućnost da konkurišu za besplatan nastavak školovanja na svim Master programima na Univerzitetu Metropolitan.

 

PRIJAVI SE ZA NEWSLETTER

Ne propusti priliku da ostvariš besplatno školovanje i učestvuješ na takmičenjima Univerziteta Metropolitan

 

KONKURSI ZA STIPENDIJE

TAKMIČENJA ZA SREDNJOŠKOLCE I STUDENTE

METROPOLITAN TALENTI

ZANIMA TE IT, MENADŽMENT ILI DIZAJN? Prijavi se se na takmičenje METROPOLITAN TALENTI i osvoji BESPLATNO ČETVOROGODIŠNJE ŠKOLOVANJE na Univerzitetu Metropolitan iz oblasti koja te zanima! Univerzitet Metropolitan tradicionalno organizuje takmičenje METROPOLITAN TALENTI već 15 godina, podstičući kreativnost i inovativnost mladih talentovanih srednjoškolaca poput tebe. Sada je vreme da iskoristiš priliku da studiraš ono što voliš i osvojiš vredne nagrade!

Prijave otvorene od 01. aprila 2024.

MET GAME HACKATHON – POWER BY MADHEAD GAMES

Voliš da igraš video igre? Probaj da napraviš jednu – i to za 24h! Prethodno iskustvo u kreiranju video igara ti nije potrebno, jer cilj ovog takmičenja i jeste da naučiš upravo to, ali i da se dobro zabaviš, družiš sa ljudima, sa kojima deliš ista interesovanja i osvojiš vredne nagrade! Najbitnija je kreativnost i inovativnost, kao i prezentovanje ideje! Dakle, dovoljno je da budete inovativni, kreativni i timski orijentisani, a za sve ostalo smo tu mi!

Takmičenje je održano 16. i 17. decembra 2023.

GLOBAL GAME JAM

DA LI STE SPREMNI ZA NAJVEĆI GEJMING DOGAĐAJ? Univerzitet Metropolitan je i ove godine jedan od organizatora Global Game Jam-a, pa će svi zainteresovani gejmeri, programeri, ljubitelji igara, jam-ova i hakatona imati priliku da se oprobaju u izradi video igre na zadatu temu, koja ostaje u tajnosti do samog početka Global Game Jam-a, kada će biti objavljena u celom svetu, u isto vreme.

Takmičenje je održano 26. i 28. januara 2024.

METi GO TURNIR

METi GO je mobilna video igra koju je kreirao tim studenata Univerziteta Metropolitan sa Fakulteta informacionih tehnologija, studijskog programa Računarske igre, uz saradnju kolega sa Fakulteta digitalnih umetnosti. METi je futuristički lik, uvek u toku sa najnovijim trendovima, koji simbolizuje inovativnost i kreativnost, ali i želju da kroz igru stekne potrebno znanje tj. da sakupi potrebne poene.

GIRLS CAN CODE

Na Univerzitetu Metropolitan u Beogradu održava se hackathon – Girls Can Code, jedinstveni ženski hackathon koji organizuje Met Lab organizacija studenata Univerziteta Metropolitan, u cilju obeležavanja Svetskog dana žena u informaciono-komunikacionim tehnologijama, na kome učestvuju isključivo studentkinje IT fakulteta iz cele Srbije.

PRIJAVITE SE I OBAVESTIĆEMO VAS KADA
PRIJAVE ZA VAŠE TAKMIČENJE BUDU OTVORENE

 

Ime i prezime*

E-mail adresa*

Kontakt telefon:

Odaberite takmičenje*