Osnovne studije

OSNOVNE AKADEMSKE STUDIJE

Studijski programi osnovnih akademskih studija na Univerzitetu Metropolitan

Fakultet informacionih tehnologija

Informacione tehnologije
4 godine 240 ESPB/ECTS
 
Softversko inženjerstvo
4 godine 240 ESPB/ECTS
 
Razvoj video igara
4 godine 240 ESPB/ECTS

Fakultet za menadžment

Digitalni biznis i marketing
4 godine 240 ESPB/ECTS
 
Inženjerski i operacioni menadžment
4 godine 240 ESPB/ECTS

Fakultet digitalnih umetnosti

Grafički dizajn
4 godine 240 ESPB/ECTS
 
Dizajn interaktivnih medija
4 godine 240 ESPB/ECTS
 
Modni dizajn
4 godine 240 ESPB/ECTS

 

Univerzitet Metropolitan je jedna od vodećih naučno-obrazovnih institucija u Srbiji koja u okviru osnovnih studija obrazuje buduće profesionalne i etičke lidere spremne za izazove budućnosti društva. Svoju snagu Univerzitet gradi na kvalitetu obrazovanja i bliskoj saradnji sa poslovnom zajednicom, formirajući akademske građane koji znaju da rešavaju najkompleksnije probleme ili kreiraju svoj biznis na bazi novih ideja. Univerzitet Metropolitan čine tri fakulteta – Fakultet informacionih tehnologija, Fakultet za menadžment i Fakultet digitalnih umetnosti koji pružaju znanje i diplomu koji su neophodni za savladavanje izazova akademskog okruženja i omogućavaju razvoj i napredak u karijeri unutar poslovnog okruženja budućnosti.

 

Studijski programi Osnovnih akademskih studija su četvorogodišnji akademski programi, u obimu od 240 ESPB, namenjeni obrazovanju i osposobljavanju studenata za stručni rad u oblasti informacionih tehnologija, menadžmenta i dizajna.

 

Za upis na osnovne akademske studije mogu konkurisati lica sa završenom četvorogodišnjom srednjom školom.

 

Osnovne akademske studije organizovane su prema Bolonjskim principima i odvijaju se kroz tradicionalnu ili internet (online) nastavu. Zahvaljujući Bolonjskom i Američkom (iEEE i ACM) sistemu obrazovanja diploma bilo kog fakulteta u okviru Univerziteta Metropolitan prepoznata je i priznata u svim zemljama sveta.

 

Upiši fakultet među prvima po promotivnim cenama i postani student u centru pažnje na Univerzitetu koji preporučuju studenti!
 
Univerzitet Metropolitan za generaciju 2023/2024. organizuje treći rani upisni rok. Maturanti imaju mogućnost, bez obzira što još uvek nisu završili srednju školu, da polažu prijemni ispit, izvrše upis i obezbede svoje mesto na željenom studijskom programu. Treći rani prijemni ispit će biti organizovan u subotu, 22. aprila 2023. godine, sa početkom u 12:00 časova u prostorijama Metropolitan univerziteta u Beogradu i Nišu.
 
Takođe, za sve kandidate postoji opcija da prijemni ispit polažu online, u individualnim terminima u toku marta ili aprila meseca 2023. godine.
 
Polaganjem prijemnog ispita u individualnim terminima u toku marta meseca, kandidati imaju mogućnost da obezbede popust na školarinu za prvu godinu studija na Univerzitetu Metropolitan, ukoliko realizuju uplatu prve rate školarine do 31. marta 2023. Prijavi za prijemni ispit možete pristupiti OVDE.
 
Svi kandidati koji se prijave za prijemni ispit u ranom upisnom roku, polagaće prijemni u cilju dobijanja povratne informacije sa kakvim predznanjem dolaze iz oblasti koju žele da upišu i u skladu sa tim prijemni neće biti eliminacionog karaktera.
Prijavi se!

Kontakt

E-mail

upis@metropolitan.ac.rs
 

Telefon

011 20 30 885 // 018 551 000
 

Pitajte nas

Ime i prezime*

E-mail *

Kontakt telefon *

Pitanje *

 
captcha
Unesite kod sa slike: