Internet Studije Univerziteta Metropolitan

Univerzitet Metropolitan – prvi akreditovan Univerzitet za internet (online) studije u Srbiji

Fakultet informacionih tehnologija, osnivač Univerziteta Metropolitan, prvi je u zemlji 2005. godine, dobio dozvolu za rad Ministarstva prosvete koja uključuje i izvođenje nastave na daljinu – preko Interneta, i to zahvaljujući najsavremenijim tehnologijama koje primenjuje. U ovom kratkom periodu, posebno u saradnji sa našim predavačima sa „New York Institute of Technologies“ na IT programu, uspeli smo da ostvarimo i jedinstven program naprednih akademskih i profesionalnih studija.

Prema odredbama Zakona o visokom obrazovanju, diploma stečena preko interneta potpuno je izjednačena diplomi na tradicionalnoj nastavi u pogledu stečenog znanja i zvanja.

Zašto studirati preko interneta na Univerzitetu Metropolitan?

1. Najsavremeniji eLearning sistem učenja u regionu

Na Univerzitetu Metropolitan imate pristup eLearning sistemu učenja koji je najsavremeniji u čitavom regionu. Još od osnivanja 2005. godine konstantno ulažemo u poboljšanje studijskih programa kako bismo vam pružili najsavremeniju nastavu i najkomforniji način učenja.

 

Zahvaljujući svom iskustvu i kvalitetu koji pruža u internet nastavi Univerzitet Metropolitan istakao se u projektu pod nazivom Open Discovery Space. Projekat je finansiran od Evropske komisije sa budžetom od preko 15 miliona eur. Cilj projekta je razvijanje višejezičke platforme za učenje, kreiranje nastavnih materijala za učenje i popularizacija e-learninga širom Evrope., Univerzitet Metropolitan je jedan od 50 partnera iz cele Evrope koji učestvuje u ovom značajnom projektu, i jedini partner iz Srbije.

 

U kategoriji „Obrazovanje“ FIT eLearning sistem za podršku nastave na daljinu, koji su razvili stručnjaci Fakulteta informacionih tehnologija, dobio je specijalnu nagradu Discobolos 2006.

2. Studirajte bilo kad, bilo gde i tempom koji Vama odgovara

Studiranje preko interneta omogućava uspešno studiranje svima koji rade, bave se sportom i zbog obaveza ili udaljenosti od fakulteta nisu u mogućnosti da svakodnevno fizički prisustvuju predavanjima.

3. Nema dodatnih troškova studiranja

Pratite nastavu i studirajte iz bilo kog grada ili države bez troškova prevoza ili smeštaja.

4. 24 časa na raspolaganju svojim studentima

Studentima su 24 časa dostupna multimedijalne online lekcije i vežbe preko sistema za e-ucenje, kao i nastavni materijali za pripremu ispita.

5. Online mentori

Naši predavači na raspolaganju su studentima i putem video konferencija, tako da odsustvo fizičke prisutnosti ne isključuje i živu komunikaciju sa predavačima. Na svako Vaše pitanje profesori, asistenti i administacija će Vam odgovoriti u roku od 24h.

6. Proverite i unapredite svoje znanje preko interneta

Radite na praktičnim zadacima, projektima, testovima i na taj način unapređujete i proveravate svoje znanje.

7. Diploma Univerziteta Metropolitan prepoznata je od strane vodećih poslodavaca
8. Profesionalno usavršavanje i celoživotno učenje (Lifelong learning)

Lifelong learning jedna je od tajni uspeha tržišnih lidera. Studirajući preko interneta istovremeno ćete učiti, pratiti trendove, primenjivati svoja nova znanja i nizati nove uspehe.

9. Najsavremeniji studijski programi i primena stečenog znanja primenjivog u praksi

Vrlo pažljivo smo izabrali studijske programe. Nudimo one za koje znamo da daju tražene stručnjake, a koji će se i u doglednoj budućnosti tražiti. Svaki program je definisan da obezbedi znanje, veštine i kompetenciju na visokom akademskom i profesionalnom nivou, u skladu sa priznatim međunarodnim standardima (IEEE/ACM za oblast informatike) i po uzorima programa najboljih univerziteta u svetu.

10. Budite konkuretniji na tržištu rada

Sticanjem novih znanja i veština kroz rad sa različitim tehnologijama steknite dodatna računarska znanja, organizacione veštine i pratite trendove XXI veka.

Šta je potrebno za studiranje preko interneta


 
 

Online prijava

Kontakt

E-mail

upis@metropolitan.ac.rs
 

Telefon

011 20 30 885 // 018 551 000
 

Pitajte nas

Ime *

Prezime *

E-mail *

Postavite pitanje *

captcha
Unesite kod sa slike: