Prelazak sa drugih fakulteta | Univerzitet Metropolitan

Jednostavno prebacivanje na drugi fakultet –
Univerzitet Metropolitan Prijavi se

Kada je prebacivanje na drugi fakultet u pitanju, Univerzitet Metropolitan vam pruža mogućnost izbora između 3 fakulteta, na kojima su svi studijski programi akreditovani i organizovani na sva tri nivoa akademskih studija: osnovnim, master i doktorskim studijama.

Takođe, u skladu sa vašim vremenom i obavezama, možete da birate da li želite tradicionalnu ili online nastavu. Studijski programi su savremeni i kreirani u skladu sa potrebama za najtraženijim zanimanjima današnjice, a diploma Univerziteta Metropolitan je priznata u celom svetu.

Prebacivanje na drugi fakultet – koji izabrati?

Kada odlučujete o svojoj budućnosti, vrlo je važno kome ćete je poveriti. Ako želite da budete uspešni u poslu, potrebno vam je više od diplome. Tri fakulteta Univerziteta Metropolitan vam nude upravo to.

Oni su osnovani u skladu sa potrebama tržišta, a pod „tržište“ se ne misli samo na Srbiju, nego na ceo svet. Tržište konstantno raste i menja se, ali profesija svakog našeg diplomca je svuda potrebna i uvek tražena.

Koliko je to istinito govori činjenica da se neretko dešava situacija u kojoj se studenti Univerziteta Metropolitan zaposle i pre nego što su diplomirali – toliko su traženi.

Ukoliko se pitate kako je to izvodljivo, odgovor leži u postavci stvari današnjeg sveta i savremenog, poslovnog društva, koje se oslanja na 3 ključne delatnosti: IT, dizajn i menadžment:

Prebacivanje na neki od 3 Fakulteta Univerziteta Metropolitan

Prebacivanje na Fakultet informacionih tehnologija

Uveliko smo svedoci informatičkog doba: internet, računari, programski jezici, pametni telefoni, veštačka inteligencija – to je naša svakodnevica. Digitalizacija ulazi u sve pore društva i uzima sve više maha, a sa digitalizacijom, logično, raste i potreba za IT stručnjacima. U informacionim tehnologijama kao najvećoj, najbrže rastućoj i najperspektivnijoj industriji danas, poslovne mogućnosti su ogromne za buduće programere, inženjere informacionih sistema, softverske inženjere i druge IT stručnjake.

 
Informacione tehnologije
Softversko inženjerstvo
Razvoj video igara

Prebacivanje na Fakultet za menadžment

Ako zamislimo da nema onih koji planiraju, organizuju, kontrolišu procese i donose odluke, svi ciljevi koje savremeni svet postavlja pred nas postaju nemogući i nedostižni. Sposobnosti rukovođenja ili upravljanja, danas poznatije kao menadžment, neophodne su u baš svakoj sferi poslovanja koju možemo da zamislimo, od malog, privatnog biznisa, pa sve do najvećih korporacija i upravljanja na nivou države – menadžeri tj. rukovodioci su ključ uspešnog poslovanja.

 
Inženjerski i operacioni menadžment
Biznis i marketing

Prebacivanje na Fakultet digitalnih umetnosti:

Informatička revolucija donela je i najveću količinu informacija ikada zabeleženu u ljudskoj istoriji. A da bismo što brže obrađivali informacije i samim tim efikasnije donosili odluke, one moraju biti prilagođene u “vizuelne informacije”. Zato skoro sve što vidimo oko sebe, i u fizičkom i u digitalnom svetu, neko mora dizajnirati tj. učiniti vizuelno prijemčivim ljudskom oku. Otuda i konstantna potreba za dizajnerima, koji čine neizostavni deo bilo koje delatnosti.

 
Grafički dizajn
Dizajn interaktivnih medija
Modni dizajn

Prebacivanje na drugi fakultet – zašto baš Univerzitet Metropolitan?

Možete da birate da li ćete studirati tradicionalno ili preko interneta:

 

Ako izaberete tradicionalne studije, to znači da ćete redovno dolaziti zajedno sa ostalim kolegama na fakultet da slušate predavanja i pratite vežbe, i to u Beogradu ili u Nišu.

U Beogradu ćete sve vreme imati pogled na Dunav, jer se Univerzitet nalazi na jednoj od najlepših gradskih lokacija, dorćolskom keju, a u Nišu ćete biti u srcu Biznis parka. U oba slučaja, centar grada će vam biti na dohvat ruke, a opet – imaćete i sav potreban mir.

Radićete u tehnički najopremljenijoj visokoškolskoj ustanovi u Srbiji. Svaki student ima na raspolaganju svu potrebnu opremu u zavisnosti od smera (npr. koriste se i naočare za virtuelnu realnost) i svoj računar. Oprema se obnavlja svake godine, tako da su i hardver i softver savremeni i ažurni.

Naš moto “Student u centru pažnje” zahteva rad u malim grupama. Ovo znači da se profesori posvećuju svakom studentu ponaosob, što direktno utiče na kvalitet obrazovanja koje dobijate. Iz tog razloga je Univerzitet Metropolitan 1. po kvalitetu studiranja prema mišljenju studenata.

Nevezano za to da li ste tradicionalni ili online student, profesori i asistenti odgovaraju na sva vaša pitanja u roku od 24h, a uvek možete zakazati tradicionalne ili Skype konsultacije sa njima.

Ako izaberete online studije, to znači da predavanja i vežbe možete da pratite sa bilo kog mesta na svetu, u bilo koje doba dana ili noći, tempom koji vama odgovara, sve dok imate internet konekciju.

Vremensko ograničenje od 4 godine nije nužno – opcija ubrzanog studiranja postoji za studente koji pokazuju izvanredne rezultate.

Sistem online studiranja u Srbiji je akreditovan upravo zbog Univerziteta Metropolitan – mi smo ga prvi uveli i time pokrenuli prekopotreban talas tehnološkog unapređenja u visokom školstvu, što znači – najviše iskustva sa online studiranjem i samim tim, najsavremeniji eLearning sistem u regionu.

Naši studenti imaju obavezne prakse koje su sastavni deo studija i koje ulaze u sistem ESP bodovanja. Ovo znači da nećete dobijati samo teorijsko, već i praktično, primenljivo znanje i iskustvo koje se toliko ceni. Zato su studenti Univerziteta Metropolitan prvi izbor vodećih kompanija.

Sva tri fakulteta Univerziteta ostvaruju saradnju sa ciljanim kompanijama i njihovim sektorima. U te kompanije se ide na prakse, pa već u toku studija, naši studenti počinju da stiču dragocene poslovne kontakte i dobijaju mentorstvo od iskusnih ljudi koji su dugo i uspešno u struci.

Proces prelaska sa drugih fakulteta u 2 jednostavna koraka

Korak 1: Prijava

Popunite online formu i univerzitetska služba za upis će vam se ubrzo javiti i sa vama proći kroz sve korake upisa.

Ime i prezime *
Datum rođenja (dan-mesec-godina)*
Državljanstvo *
E-mail *
Kontakt telefon *
Sa kog fakulteta prelazite *
Način studiranja *
Studijski program koji želite da upišete *
Kako ste čuli za Univerzitet Metropolitan *

U ovom polju možete da nas pitate sve što vas zanima u vezi sa prelaskom: *

Dostavite uverenje o položenim ispitima (neobavezno):
Maksimalna veličina fajla: 3mb | fajl dostaviti u PDF, JPEG ili PNG formatu


Korak 2: Određivanje uslova za prelazak i upis na Univerzitet Metropolitan

Nakon prijave i dostavljanja uverenje o položenim ispitima, komisija željenog fakulteta utvrđuje predlog nastavka Vašeg studiranja na Univerzitetu Metropolitan.

Biće Vam dostavljen odgovor sa sledećim podacima: broj priznatih ispita, predlog upisa na odgovarajuću godinu, broj i naziv eventualnih diferencijalnih ispita, školarina kreirana na osnovu predloga, kao i koju dokumentaciju treba da dostavite.

Ukoliko Vam odgovaraju navedeni uslovi upisa od strane komisije, upis možete realizovati dostavljanjem neophodne dokumentacije.

Za sva pitanja, možete nas kontaktirati svakog radnog dana od 09 do 17h na broj 011/ 20 30 885 ili 018/ 551 000.