Uslovi upisa | Univerzitet MetropolitanUslovi upisa | Univerzitet Metropolitan

Upis na Univerzitet Metropolitan

Upiši fakultet među prvima po promotivnim cenama i postani student u centru pažnje na Univerzitetu koji preporučuju studenti!
 
Univerzitet Metropolitan za generaciju 2024/2025. organizuje prvi rani upisni rok. Maturanti imaju mogućnost, bez obzira što još uvek nisu završili srednju školu, da polažu prijemni ispit, izvrše upis i obezbede svoje mesto na željenom studijskom programu. Prvi rani prijemni ispit će biti organizovan u subotu, 24. februara 2024. godine, sa početkom u 12:00 časova, u prostorijama Metropolitan univerziteta u Beogradu i Nišu. Takođe, za sve kandidate postoji opcija da prijemni ispit polažu online, u individualnim terminima u toku januara i februara meseca 2024. godine.
 
Svi kandidati koji se prijave za prijemni ispit u prvom ranom upisnom roku, polagaće prijemni u cilju dobijanja povratne informacije sa kakvim predznanjem dolaze iz oblasti koju žele da upišu i u skladu sa tim prijemni neće biti eliminacionog karaktera. Prijavi za prijemni ispit možete pristupiti OVDE.
 
Polaganjem ranog prijemnog ispita ne obezbeđujete samo mesto na željenom studijskom programu na vreme, već ujedno obezbeđujete i popust na školarinu za prvu godinu studija na Univerzitetu Metropolitan.
 

 

PRIJAVI SE ZA UPIS >>

Budite slobodni da nas kontaktirate putem telefona na broj 011/20 30 885 i 018/ 551 000 ili putem e-maila na upis@metropolitan.ac.rs i od naših savetnika za upis saznajte sve što Vas zanima o željenim studijskim programima Univerziteta Metropolitan.

 

 

Kako se polaže prijemni ispit?

Univerzitet Metropolitan smatra da prva godina studija treba da bude prilika da student pokaže da li je sposoban da uspešno studira na izabranom studijskom programu. Prijemni ispit, s druge strane, ima nedostatak jer odražava znanje koje je student pokazao samo u trenutku polaganja. On može u tom trenutku da bude dekoncentrisan, ili pod tremom i dr. Svaki student treba da ima priliku da u toku cele prve godine pokaže svoje sposobnosti i spremnost za studije na izabranom studijskom programu. To je praksa i u mnogim zemljama, gde je lako upisati prvu godinu, a teže upisati drugu. Za nas je dovoljno da obavimo razgovor sa kandidatom, da saznamo šta je polagao i koliko je poena na ispitu postigao.

  • Kandidati koji žele da upišu neki od studijskih programa Fakulteta informacionih tehnologija, na prijemnom ispitu polažu matematiku, a nakon toga obavljaju razgovor sa komisijom. Prijemni ispit se sastoji od ukupno 5 zadataka koji se rade u trajanju od 120 minuta. Svi kandidati koji žele da polažu prijemni za Fakultet informacionih tehnologija, mogu se prijaviti i za besplatnu pripremu iz matematike.
  • Kandidati koji žele da upišu neki od studijskih programa Fakulteta za menadžment, na prijemnom ispitu polažu rešavanje studije slučaja u trajanju od 60 minuta i obavljaju razgovor sa komisijom. Zadatak je da kandidati na osnovu zadate poslovne situacije u tekstualnom obliku, u formi kraćeg teksta, predstave i izdvoje sve bitne informacije. Svi kandidati koji žele da polažu prijemni za Fakultet za menadžment, mogu se prijaviti i za besplatnu pripremu iz menadžmenta.
  • Kandidati koji žele da upišu neki od studijskih programa Fakulteta digitalnih umetnosti, na prijemnom ispitu polažu crtanje mrtve prirode ugljenom na papiru (format 70×100) u trajanju od 240 minuta. Svi kandidati koji žele da polažu prijemni za Fakultet digitalnih umetnosti, mogu se prijaviti i za besplatnu pripremu iz crtanja.

Svi koji žele mogu zakazati konsultacije sa Dekanom Fakulteta informacionih tehnologija, Fakulteta za menadžment ili Fakulteta digitalnih umetnosti. Nudimo Vam mogućnost da, direktno od eksperata saznate sve što Vas zanima o željenom studijskom programu i načinu studiranja koji je prilagođen Vašim ciljevima. Zakažite konsultacije sa dekanima OVDE.

 

Dobro došli na Univerzitet 1. po savremenosti studiranja prema mišljenju studenata!

Mapa Beograda
Mapa Niša

 

Univerzitet Metropolitan se nalazi na dve atraktivne lokacije. U Beogradu u okviru Sportsko rekreativnog centra „Milan Gale Muškatirović“ na 25. maju pored Dunavskog šetalista i u Nišu, u centru Biznis parka.

 

Master akademske studije

Upis na master akademske studije može se izvršiti bez ograničenja tokom čitave godine.   Elektronska prijava za upis na master akademske studije

Kontakt

E-mail

upis@metropolitan.ac.rs

* U mail-u navesti podatke: Ime i prezime, studijski program, oblik nastave (internet ili tradicionalno), adresa stanovanja, broj telefona, e-mail adresa, škola koju pohađate.

 

Telefon

011 20 30 885 // 018 551 000
 

Pitajte nas

Ime i prezime*

E-mail *

Kontakt telefon *

Pitanje *