Uslovi upisa | Univerzitet MetropolitanUslovi upisa | Univerzitet Metropolitan

Upis na Univerzitet Metropolitan

Univerzitet Metropolitan i u izazovnim vremenima vodi računa o svojim studentima. Ova školska godina će početi na potpuno nov način, apsolutno prilagođena mogućnostima, željama i afinitetima svakog studenta pojedinačno. Studenti će moći da izaberu način studiranja, na kom će se osećati najbezbednije i koji će im najviše odgovarati, a u pitanju su opcije TRADICIONALNE, ONLINE ili HIBRIDNE NASTAVE (predavanja online, vežbe u prostorijama Univerziteta). Pročitajte više OVDE i uverite se da SA NAMA IMATE NAJBEZBEDNIJE I NAFLEKSIBILNIJE STUDIRANJE!

 

Još uvek nije kasno da napravite pravi izbor i postanete student u centru pažnje, na Univerzitetu koji je 1. po kvalitetu studiranja prema mišljenju studenata!

 

Ukoliko ste polagali prijemni ispit na bilo kom fakultetu ili visokoj školi, koji je sličan prijemnom ispitu jednom od fakulteta Univerziteta Metropolitan, ostvarujete pravo na direktan upis i oslobođeni ste od polaganja prijemnog ispita.

 

 

Kandidati koji nisu polagali prijemni ispit, a žele da upišu Univerzitet Metropolitan, imaju mogućnost zakazivanja individualnog prijemnog ispita u terminu kada to njima odgovara, a individulani prijemni može da se održi ONLINE ili u prostorijama Univerziteta Metropolitan.

 

Prijavite se OVDE i od naših savetnika za upis saznajte sve što Vas zanima o željenim studijskim programima Univerziteta Metropolitan.

 

Prijavljivanje za polaganje prijemnog ispita se može izvršiti na nekoliko načina:

  • Putem elektronske prijave za upis
  • Slanjem maila na adresu upis@metropolitan.ac.rs (Naslov e-maila: Prijava za prijemni ispit; U mailu navesti podatke: Ime i prezime, studijski program, oblik nastave (internet ili tradicionalno), adresa stanovanja, broj telefona, email adresa, škola koju pohađaju )
  • Telefonom na 011/ 20 30 885 ili 018/ 55 10 00

Kako se polaže prijemni ispit?

Univerzitet Metropolitan smatra da prva godina studija treba da bude prilika da student pokaže da li je sposoban da uspešno studira na izabranom studijskom programu. Prijemni ispit, s druge strane, ima nedostatak jer odražava znanje koje je student pokazao samo u trenutku polaganja. On može u tom trenutku da bude dekoncentrisan, ili pod tremom i dr. Svaki student treba da ima priliku da u toku cele prve godine pokaže svoje sposobnosti i spremnost za studije na izabranom studijskom programu. To je praksa i u mnogim zemljama, gde je lako upisati prvu godinu, a teže upisati drugu. Za nas je dovoljno da obavimo razgovor sa kandidatom, da saznamo šta je polagao i koliko je poena na ispitu postigao.

  • Kandidati koji žele da upišu neki od studijskih programa Fakulteta informacionih tehnologija, na prijemnom ispitu polažu matematiku, a nakon toga obavljaju razgovor sa komisijom. Prijemni ispit se sastoji od ukupno 5 zadataka koji se rade u trajanju od 120 minuta. Svi kandidati koji žele da polažu prijemni za Fakultet informacionih tehnologija, mogu se prijaviti i za besplatnu pripremu iz matematike.
  • Kandidati koji žele da upišu neki od studijskih programa Fakulteta za menadžment, na prijemnom ispitu polažu rešavanje studije slučaja u trajanju od 60 minuta i obavljaju razgovor sa komisijom. Zadatak je da kandidati na osnovu zadate poslovne situacije u tekstualnom obliku, u formi kraćeg teksta, predstave i izdvoje sve bitne informacije. Svi kandidati koji žele da polažu prijemni za Fakultet za menadžment, mogu se prijaviti i za besplatnu pripremu iz menadžmenta.
  • Kandidati koji žele da upišu neki od studijskih programa Fakulteta digitalnih umetnosti, na prijemnom ispitu polažu crtanje mrtve prirode ugljenom na papiru (format 70×100) u trajanju od 240 minuta. Svi kandidati koji žele da polažu prijemni za Fakultet digitalnih umetnosti, mogu se prijaviti i za besplatnu pripremu iz crtanja.

Svi koji žele mogu zakazati konsultacije sa Dekanom Fakulteta informacionih tehnologija, Fakulteta za menadžment ili Fakulteta digitalnih umetnosti. Nudimo Vam mogućnost da, direktno od eksperata saznate sve što Vas zanima o željenom studijskom programu i načinu studiranja koji je prilagođen Vašim ciljevima. Zakažite konsultacije sa dekanima OVDE.

Univerzitet Metropolitan se nalazi na dve atraktivne lokacije. U Beogradu u okviru Sportsko rekreativnog centra „Milan Gale Muškatirović“ na 25. maju pored Dunavskog šetalista i u Nišu, u centru Biznis parka.

Dobro došli na Univerzitet 1. po kvalitetu studiranja prema mišljenju studenata!

Mapa Beograda
Mapa Niša

Besplatne pripreme za prijemni ispit – prijavite se!


besplatna-priprema-iz-menadzmenta

Master akademske studije

Upis na master akademske studije može se izvršiti bez ograničenja tokom čitave godine.   Elektronska prijava za upis na master akademske studije

Kontakt

E-mail

upis@metropolitan.ac.rs

* U mail-u navesti podatke: Ime i prezime, studijski program, oblik nastave (internet ili tradicionalno), adresa stanovanja, broj telefona, e-mail adresa, škola koju pohađate.

 

Telefon

011 20 30 885 // 018 551 000
 

Pitajte nas

Ime i prezime*

E-mail *

Kontakt telefon *

Pitanje *

 captcha
Unesite kod sa slike: