Univerzitet Metropolitan Vam sa ponosom predstavlja novi projekat – MET Tutorijali powered by MET studenti sa Fakulteta informacionih tehnologija, Fakulteta za menadžment i Fakulteta digitalnih umetnosti.

 

Tutorijali su edukativnog karaktera, a kroz kratke video materijale imaćete priliku da steknete ili unapredite postojeća znanja i tehnike iz oblasti IT-a, menadžmenta i dizajna, kao i da dobijete korisne savete i saznate zanimljivosti koje do sada niste znali, iako ste se već susreli sa ovim oblastima.

Dizajn
IT
Menadžment
Modni dizajn
Dizajn tutorijal

Modelovanje stilizovanog „prop“ 3D modela u programu Maya Autodesk

Predavač: Natalija Milošević

U ovom tutorijalu se kreira 3D stilizovani mač i prolaze osnovne opcije programa Maya Autodesk. Nakon ovog tutorijala bićete upoznati sa kretanjem u ovom programu, osnovnim alatkama za pomeranje, rotaciju i skaliranje modela, kao i „extrude“ i „multi-cut“ alatkama.
PRIJAVI SE

IT tutorijal

Kako implementirati vizualno programiranje u Unity projekat

Predavači: Maja Ćosić i Stevan Jovanov

Cilj tutorijala je dodavanje mogućnosti za vizualno programiranje u Unity projektu tj. dodavenje Unity-evog Visual Scripting paketa. Za ovu vrstu programiranja koristimo grafove i blokove umesto korišćenja C# skripti.
PRIJAVI SE

Menadžment tutorijal

Kako napisati motivaciono pismo

Predavač: Anja Veličković

U tutorijalu predstavljen je značaj motivacionog pisma i kako na najbolji način napisati isto, kako bi osoba koja konkuriše za određenu poziciju bila primljena. Tutorijal sadrži sve neophodne elemente motivacionog pisma, upustva za pisanje i korisne savete prilikom pisanja.
PRIJAVI SE

IT tutorijal

Osnovno kretanje igrača u Unity-u

Predavači: Maja Ćosić i Stevan Jovanov

Cilj tutorijala je da u novom Unity projektu kreiramo igrača i da korišćenjem Visual Scripting-a dodajemo osnovno kretanje po x-osi tj. po horizontalnoj osi. Kretanje se vrši pritiskom na strelice za levo i desno, ili pritiskom tastera a i d.
PRIJAVI SE

Menadžment tutorijal

Kreiranje Google Forms ankete i predstavljanje funkcija

Predavač: Pavle Mitić

U ovom tutorijalu u video formatu, predstavljeno je kako sprovesti istraživanje na lak i efikasan način. Predstavljeno je korišćenje Google Forms-a i njegove funkcije za postavku istraživanja. Predstavljen je značaj tipa pitanja, oblika i vrsta odgovora ispitanika.
PRIJAVI SE

Dizajn tutorijal

Photoshop 1

Predavač: Tijana Vučetić

Cilj ovo tutorijala je da približimo Photoshop bez velikog napora, pokazivanjem mogućnosti kroz praktične primere. Nakon završenog kursa, imaćete i više nego dovoljno znanja koje može da se primeni na dizajn, foto editing, digitalno slikanje/crtanje i ostale sfere koje ovaj program obuhvata.
PRIJAVI SE

Modni dizajn tutorijal

Kako napraviti ceger od starih farmerica

Predavač: Emilija Zdravković

U ovom tutorijalu predavač će prikazati kako od starog komada odeće možemo dobiti novu torbu. Naučićete kako da napravite kreativan i unikatan poklon sebi, ili voljenima uz jedan par starih farmerica.
PRIJAVI SE

Dizajn tutorijal

After effects „value graph“

Predavač: Matija Božović

U ovom tutorijalu biće prikazana upotreba programa Value Graph. Možete naučiti na koji način da kreirate grafik u after effectsu i kako da kontrolišete animaciju. Pojasniće kako da kontrolišete brzinu kretanja grafika u animaciji bez njene promene trajanja.
PRIJAVI SE

IT tutorijal

Ubacivanje 2D sprajtova i 3D modela u Unity scenu

Predavač: Maja Ćosić

Ovaj tutorijal prikazuje Unity projekat i neke njegove mogućnosti. Pomoću ovog snimka možete naučiti kako funkcioniše ubacivanje 2D sprajta i 3D modela u Unity folder i scenu. Takođe, prolazi se i kroz opcije koje se tiču podešavanja asset-a.
PRIJAVI SE

Menadžment tutorijal

Kako unaprediti prezentacije

Predavač: Luka Vukomanović

U ovom tutorijalu govori se o značaju i unapređenju prezentacije. Upoznajemo se sa platformom Canva koja pruža bezbroj alata i mogućnosti koji mogu poboljšati dizajn, strukturu i izgled prezentacije. Predavač prikazuje kako prilagoditi sadržaj ciljnoj grupi, odnosno publici uz različite korisne elemente.
PRIJAVI SE

Dizajn tutorijal

Ručno oslikavanje tekstura na 3D modelu u programu Blender

Predavač: Natalija Milošević

U ovom tutorijalu ćemo oslikati jedan stilizovani 3D model i naučiti kako da ručno oslikamo teksture u programu Blender. Nakon ovog tutorijala bićete upoznati sa osnovnim opcijama i alatkama za bojenje tekstura u Blender-u, nakon čega ćete moći da oslikate bilo koji 3D model po svojoj želji.
PRIJAVI SE

IT tutorijal

Kreiranje 2D sprajtova u PhotoShop-u

Predavači: Maja Ćosić

Ovaj tutorijal vam omogućava da vidite način kreiranja 2D sprajtova u PhotoShop-u. Predavač prolazi različite četkice i prikazuje potrebne alate za rad. Takođe, prikazuje se i export sprajta.
PRIJAVI SE

Menadžment tutorijal

Kako se pripremiti za razgovor za posao

Predavač: Anja Veličković

Ovaj tutorijal prikazuje proces pripreme za razgovor za posao. Po fazama koje se odvijaju na razgovoru predavač nas upoznaje sa mogućim pitanjima, potom prikazuje greške i savete za ostavljanje što boljeg utiska.
PRIJAVI SE

Dizajn tutorijal

Kreiranje Mockup-a uz pomoć osnovnog znanja fotografije i fotošopa

Predavač: Neda Ignjatović

Zaboravite na traženje gotovih mokapova! Uz ovaj tutorijal, naučićete kako brzo i lako stvarati vlastite mokapove u fotošopu. Transformišite svoje dizajnerske veštine i poboljšajte svoj rad.
PRIJAVI SE

IT tutorijal

Osnove programskog jezika Python

Predavač: Stefan Mitić

U ovom videu je prikazan brz proces instalacije programskog jezika Python na Windows 10 operativnom sistemu, kao i više različitih primera koda u Command Prompt-u. Python spada u novije programske jezike koji omogućava razvoj različitih aplikacija, veb stranica i veštačke inteligencije u poslednje vreme.
PRIJAVI SE

Menadžment tutorijal

Razumevanje platforme Ripl: Sadržaj i funkcionalnost

Predavač: Petra Đorđević

Zašto koristiti komplikovane aplikacije za editovanje? Upoznajte Ripl, jednostavnu i efikasnu platformu koja će vam olakšati posao kreiranja atraktivnog sadržaja. Ripl predstavlja inovativnu platformu koja ima veliki broj funkcionalnosti, čineći proces editovanja brzim i jednostavnim.
PRIJAVI SE

IT tutorijal

2D Vektorske operacije u igrama

Predavač: Sofija Ilić

Ovaj tutorijal pruža sveobuhvatno uputstvo o primeni vektorskih operacija u razvoju video igara. Savladajte korake koji će vam pomoći da efikasno koristite 2D vektore za postizanje željenih efekata u vašim igrama.
PRIJAVI SE

Menadžment tutorijal

Veštine javnog nastupa: saveti i trikovi

Predavač: Anja Veličković

Ovaj tutorijal pruža sveobuhvatno znanje o veštinama javnog nastupa, savete i trikove koji će vam pomoći prilikom daljeg razvoja karijere. Pored toga, ovaj tutorijal pruža uvid u osnove komunikacije i javnog nastupa, sa posebnim fokusom na verbalnu i neverbalnu komunikaciju.
PRIJAVI SE

Pratite nas jer ćemo redovno objavljivati nove interesantne i korisne tutorijale sa zanimljivim temama!

PRIJAVITE SE I PRISTUPITE ŽELJENOM TUTORIJALU

Ime i prezime *

Kontakt telefon *

E-mail *

Izaberite tutorijal koji želite da pogledate: *

 


Pitajte nas

Ime i prezime*

E-mail *

Kontakt telefon *

Pitanje *