Besplatni Oracle kursevi za studente Univerziteta Metropolitan

Studenti Fakulteta informacionih tehnologija Univerziteta Metropolitan od ove školske godine imaju mogućnost da besplatno pohađaju Oracle akademiju. Dugogodišnja saradnja kompanije Oracle i Univerziteta Metropolitan rezultirala je potpisivanjem veoma važnog ugovora koji podrazumeva da nakon završene obuke studenti Univerziteta Metropolitan mogu da dobiju zvaničan sertifikat Oracle akademije.

 

Osnovni uslov za pohađanje Oracle akademije je da je student odslušao i položio predmete CS101, CS102 i IT350, a pored toga neophodno je da se ispune i sledeći uslovi:

 

  1. Studenti koji dobiju ocenu iznad 8 na gore navedenim predmetima, imaju mogućnost besplatnog polaganja za Oracle academy sertifikate,
  2. Midterm i final exams se polažu u učionici u UM-a,
  3. Studentu se otvara nalog na Oracle iLearning sistemu kako bi imao uvid u materijale,
  4. Zainteresovani studenti, koji su ispunili uslov sa visinom ocene mogu se prijaviti za polaganje u jednom od dva ponuđena termina (decembar i mart),
  5. Studenti koji su uspešno položili sve testove dobijaju sertifikat Oracle akademije za položeni kurs i vaučer za popust za polaganje odgovarajućeg Oracle kursa.

 

Sertifikati su povezani sa sledećim predmetima Fakulteta informacionih tehnologija:

 

  • CS101 – Java Fundamentals
  • CS102 – Java Programming
  • IT350 – Database Design and Programming with SQL

 

Svi zainteresovani studenti mogu da se prijave, a za sva dodatna pitanja i informacije možete da kontaktirate marketing odeljenje Univerziteta Metropolitan.