Završeno je još jedno takmičenje za učenike srednjih škola iz oblasti informacionih tehnologija „Met Mobile Challenge“, održano u Beogradu i Nišu. Podršku svim takmičarima i ove godine je pružila kompanija Microsoft kao i stručni žiri.
 
Pobedu u Nišu odneli su takmičari pod rednim brojem 7, učenici trećeg razreda srednje škole „Sveti Sava“ iz Kladova – Miloš Nikolić, Milan Predić i Katarina Gavrilović. Osvojili su vrednu nagradu Univerziteta Metropolitanvaučer od 1000€ za upis na prvu godinu studija Fakulteta informacionih tehnologija kao i tablete marke Lenovo.
 
Njihova pobednička ideja je Solidari.ty, koja je predstavljena kao aplikacija gde će moći preko žiro računa da se pomogne onima kojima je pomoć najpotrebnija. Sačinjava bazu obolelih i broj računa na koji će donacije biti uplaćene. Pored novčane pomoći, moguća je pomoć u vidu potrebnih stvari (odeća, obuća, školski pribor, itd.), kao i samostalnih fondacija.

 

 

U Beogradu su pobedili učenici srednje elektrotehničke škole „Nikola Tesla”, Milutin Milićević, Kosta Matijević, Divna Mićić i Milica Golubović. Pored osvojene prve nagrade, vaučera Univerziteta Metropolitan u iznosu od 1000€ za prvu godinu studija na Fakultetu informacionih tehnologija i tableta marke Lenovo. Pored ovih vrednih nagrada dodeljeni su i vaučeri od Escape game-a za odlazak na team building.

 

Njihova pobednička ideja je igrica Blind RPG koja je namenjena slepim ljudima i njihovim prijateljima, kako bi mogli zajedno da provedu vreme u što kreativnijem druženju. Igrica je zasnovana na tekstu, koji uređaj pročita i na jednostavnim komandama za upravljanje. Igra je turn-based i ne zahteva reflekse ili motoriku, tako da je igrač sa oštećenim vidom ravnopravan sa bilo kojim drugim igračem. Igra podržava i multiplayer na jednom uređaju, a na dva uređaja preko blootooth-a, kao i online igru na serveru.

 


 

Sva prava zadržava Univerzitet Metropolitan, zajedno sa pobednicima takmičenja.

 

Više o pobedničkim idejama Solidari.ty i Blind RPG za koje smo sigurni da će zaživeti, možete pogledati u nastavku –

 

Solidari.ty – Download