MET TALKS / održano predavanje „ Tri glavna izazova softverskih projekata i kako da ih rešite?“

MET TALKS / održano predavanje „ Tri glavna izazova softverskih projekata i kako da ih rešite?“

26.04.2024.

Gostujuće predavanje Marine Damnjanović održano je u petak, 19. aprila na Univerzitetu Metropolitan u Nišu. Događaj je uspešno održan u okviru projekta MET Talks i okupio je brojne zainteresovane studente.

 

Na gostujućem predavanju studenti su imali priliku da čuju konkretne primere iz prakse o vođenju softverskih projekata, kao i o ključnim elementima kvaliteta svakog projekta: obimu, vremenu i budžetu. Poseban fokus bio je na izazovima koji se javljaju u vezi sa ovim elementima, kao i na tehnikama i praksama koje mogu pomoći u njihovom uspešnom rešavanju.

 

Jedan od ključnih izazova koji je Marina istakla je upravljanje budžetom projekta. Objasnila je kako neplanirani troškovi mogu ugroziti uspeh projekta. Pored toga, studenti su imali priliku da čuju o različitim tehnikama i praksama koje mogu pomoći u prevazilaženju ovih izazova. Marina je istakla važnost komunikacije, timskog rada i pravilnog planiranja kao ključnih faktora za uspeh softverskih projekata. Naglasila je važnost adaptabilnosti i sposobnosti prilagođavanja promenama koje se mogu pojaviti tokom realizacije projekta.

 

Moderator gostujućeg predavanja bio je profesor Fakulteta informacionih tehnologija Univerziteta Metropolitan, Nemanja Zdravković.

 

Ovo predavanje predstavlja samo jedan od mnogih inspirativnih događaja koje Univerzitet Metropolitan organizuje. Ostajemo posvećeni u pružanju znanja i inspiracije za vašu profesionalnu budućnost, i nastavljamo da organizujemo događaje koji će obogatiti vaše obrazovanje.

 

Hvala vam što ste bili deo ovog događaja, i nastavite da pratite naše najnovije vesti kako biste ostali u toku sa svim aktuelnostima na Univerzitetu Metropolitan.