Univerzitetu Metropolitan u Beogradu i Nišu, podržao Dan Devojčica u IKT-u sektoru

Univerzitetu Metropolitan u Beogradu i Nišu, podržao Dan Devojčica u IKT-u sektoru

24.04.2024.

Prošle nedelje je na Univerzitetu Metropolitan u Beogradu i Nišu svečano obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT sektoru, u sklopu manifestacije poznate kao A1 Dan devojčica u IKT-u. Ovaj događaj predstavlja jedinstvenu priliku za devojčice da se upoznaju sa svetom informacionih tehnologija i razvoja softvera, te da se ohrabre da razmotre karijeru u ovoj industriji.

 

U Beogradu, poseta je održana u sredu, 17. aprila, dok je u Nišu održana u utorak, 16. aprila. Tokom posete, devojčice su imale priliku da kroz organizovane aktivnosti saznaju mnogo interesantnih detalja, kao i da se inspirišu raznovrsnim pričama iz sveta informacionih tehnologija.

 

Manifestacija je institucionalno podržana od strane Vlade Republike Srbije i Ministarstva prosvete, a pored njih, podršku su pružili i brojni drugi relevantni akteri poput Narodne skupštine RS, Ministarstva privrede, Ministarstva informisanja i telekomunikacija, Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, Ministarstva turizma i omladine, Grad Beograd, Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, Agencije UN Women, UNICEF-a, Međunarodne unije UN za telekomunikacije ITU, i EU portala SME Week.

 

Ovogodišnji Dan Devojčica u IKT sektoru, predstavlja još jedan korak ka razbijanju stereotipa i osnaživanju devojčica da se aktivno uključe u svet informacionih tehnologija.

 

Univerzitet Metropolitan se zahvaljuje svima koji su doprineli uspehu ove manifestacije i raduje se budućoj saradnji u podsticanju devojčica da ostvare svoje potencijale u IKT sektoru!