U okviru poziva za Projekte izgradnje kapaciteta u visokom obrazovanju objavljenog 2016. godine, za finansiranje je odabrano ukupno 149 projekata iz cele Evrope. Visokoškolske ustanove iz regiona Zapadnog Balkana učestvuju u 16 projekata, od kojih visokoškolske ustanove iz Srbije u 8.

 

Projekti nekih od najvećih visokoškolskih ustanova iz Srbije, poput Univerziteta u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu baviće se unapređenjem sistema visokog obrazovanja, razvojem novih studijskih programa iz oblasti agroturizma, elektrotehnike, telekomunikacija i informacione bezbednosti.

 

Univerzitet Metropolitan dobio je dva nova Erasmus+ projekta, koji će početi 15. oktobra 2017. godine i koji će trajati 3 godine.

 

Projekti na kojima će Univerzitet Metropolitan učestvovati su DualEdu (Implementation of Dual Education in Higher Education of Serbia) koji ima za cilj uvođenje dualnog obrazovanja u visokoškolski sistem Srbije, koordinator projekta je Univerzitet u Beogradu, a na projektu učestvuju i partneri iz Poljske, Nemačke, Austrije i Španije.

 

Drugi projekat je ImprESS (Improving Academic and Professional Education Capacity in Serbia in the area of Safety & Security), čiji je cilj povećanje bezbednosti samih studenata u Srbiji, koordinator projekata je Kriminalističko-policijska akademija, a projektni konzorcijum čine partneri iz Nemačke, Švajcarske, Poljske, Italije i Austrije.