Univerzitet Metropolitan će na početku 2018. godine imati zadovoljstvo da ugosti Eloisu Huni, umetnicu sa Filipina, sa gostujućim predavanjem na temu „Batik“ – indonežanska tehnika i izrada tekstila. Predavanje će se održati u sredu 10. januara sa početkom od 17h u učionici U2 na Univerzitetu Metropolitan u Beogradu.

 

Eloisa Huni je rođena na Filipinima, ali veći deo života je provela u Francuskoj i Sjedinjenim Američkim Državama. Svoj rad je usmerila na različitim delatnostima, koji pored profesionalnog bavljenja jezicima i prevođenjem, uključuje rad u muzejima, kao i proučavanje umetničke discipline na dva kontinenta – Evrope i Azije.

 

Poslednjih godina Eloisa je svoje znanje usmerila na disciplinu izrade i tehnike tekstila „Batik“, koja potiče iz Indonezije, sa ostrva Java i predstavlja jednu od najstarijih metoda štampanja i oslikavanja tkanina. Gostujućim predavanjem na UM-u, Eloisa želi da prenese svoje višegodišnje, internacinalno znanje i iskustvo, koje podrazumeva spoj različitih kultura, jezika i zanata.

 

Ne propustite priliku da osetite duh indonežanske kulture na Univerzitetu Metropolitan!