Aleksandar Protić – Vanredni profesor

Diplomirao 1998 godine na Fakultetu Primenjenih umetnosti na odseku kostimografija, oblast Savremeno odevanje. Iste godine upisao i modni dizajn na Kraljevskoj akademiji lepih umetnosti u Antverpenu, Belgija. Još u Beogradu tokom studija dobio nagradu za “najperspektivnijeg mladog dizajnera u modi” od strane Beogradske statue mode. 1998. godine zatvara Beogradski Fashion Week svojom diplomskom kolekcijom…

[read more=“PROČITAJTE VIŠE“ less=“KRAĆI TEKST“]

Od 1999. godine živi i radi u Lisabonu, Portugal, gde 2000. godine otvara svoje prodajno mesto i započinje marku “Aleksandar Protić”. Od 2000. godine redovni učesnik Lisbon Fashion Week-a i mnogih izložbi Portugalskih dizajnera.

U međuvremenu sarađuje sa mnogim komercijalnim markama kao umetnički savetnik i dizajner. Pored dizajnerskog rada, sarađuje kao kostimograf sa mnogim umetnicima iz oblasti savremenog plesa i teatra.

2010. godine izabran od strane “Maison de la Creation” kao predstavnik Portugala u projektu “CITÉ EUROMÉDITERRANÉENNE DE LA MODE” koji je završen izložbama u Marselju gradu kulture 2013. godine i u Parizu u “Palais Royal”-u.

Rad Aleksandra Protića zasnovan je na istraživanju formi kroz oblikovanje i drapiranje uglavnom kombinujući strukturalne i meke forme koje kao rezultat često daju dramatične, nosive modele.

[/read]

DETALJNA BIOGRAFIJA

Tijana Pavlov – Docent

Tijana Pavlov je diplimirala savremeno odevanje na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 2006. godine, i od tada je njen fokus na dizajniranju muške odeće. Tijana je već godinama stalni učesnik na Belgrade Fashion Week-u, takođe je imala zapažene revije u regionu. Njeni projekti i muška odeća koju dizajnira, do sada su imali veliki uspeh i višestruko su nagrađivani…

[read more=“PROČITAJTE VIŠE“ less=“KRAĆI TEKST“]

Tijana Pavlov je jedna od osnivača Belgrade Design District-a, koji je danas važna tačka za Beograd i njegovu kulturu.

Pored mnogobrojnih nagrada koje do sada osvojila u svojoj karijeri, Tijana ostvarila saradnju sa nizom globalno poznatih kompanija u kreiranju uniformi i stajlingu.

Predavala je Modni dizajn na inostranim univerzitetima, Accademia Italiana, Chanapatana International Design Institute i ESMOD Kuala Lumpur. Takođe je kao modni dizajner i predavač aktivna na Balkanu i Jugoistočnoj Aziji.

Od ove godine Tijana Pavlov predaje i na Univerzitetu Metropolitan kao docent na predmetima Modna ilustracija, Osneve Savremenog Odevanja i Modne tehnike.

[/read]

DETALJNA BIOGRAFIJA

Katarina Samardžić – Docent

Katarina (Urošević) Samardžić je diplomirala 2005. godine na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu na smeru kostim (odsek scenski kostim). Godine 2009. završava postdiplomske studije na Univeryitetu Konektikat (University of Connecticut) na odseku kostim (Costume design). Uradila je dizajn za mnogobrojne dramske, operske, dečije i lutkarske predstave, kao i značajne projekte u kulturno zabavnom programu RTS-a (kostimograf u kvizu Slagalica)…

[read more=“PROČITAJTE VIŠE“ less=“KRAĆI TEKST“]

Od 2006. godine svoje kostimografije realizovala je u Sjedinjenim Američkim Državama (Sarasota Opera House, Connecticut Repertory Theatre, Nafe Ketter Theatre, Hartford Stage, New Orleans…), kao i u Srbiji (Beogradsko Dramsko Pozorište, Pozorište Boško Buha, Kruševačko Narodno pozorište, Kikindsko Narodno Pozorište….).

Od 2011. godine priključuje se timu Sent Georga, gde dizajnira sve do 2016. godine. Iza sebe ima 5 samostalnih revija izrađenih pod okriljem modne kuće Sent George, kao i 8 dizajniranih samostalnih kolekcija.

U oblasti modnog dizajna pored rada u Sent Georgu radila je i kao modni dizajner u modnoj kući Zextra, stilista i kostimograf u Buggatiju, i dizajnirala mnogobrojne reklame za domaće i strano tržište.

Izlagala je na mnogobrojnim izložbama u Sjedinjenim Američkim Državama, Češkoj Repiblici, Južnoj Koreji i Srbiji. Član je ULUPUDS-a od 2010. godine, a zvanje samostalnog umetnika je stekla 2011. godine.

[/read]

DETALJNA BIOGRAFIJA

Marina Kostić – Docent

Marina Kostić, rođena 1986 godine u Leskovcu. 2012 godine završila osnovne studije na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, odsek dizajn tekstila. 2013 završila master studije na istom fakultetu iz oblasti tapiserije. Kao autor učestvovala je na više samostalnih i grupnih izložbi, radionica, kolonija u zemlji i inostranstvu…

[read more=“PROČITAJTE VIŠE“ less=“KRAĆI TEKST“]

Dobitnica je i nekolicine nagrada i priznanja, među kojima su i plakete Ulupuds-a za postignut visok umetnički domet u toku osnovnih i master studija, kao i druge nagrade iz oblasti tekstila. Uža umetnička oblast kojom se bavi je savremeni tekstil i tapiserija. Član je Ulupuds-a od 2015 godine. Od 2009 godine angažovana je kao moderator likovne radionice u okviru humanitarne fondacije Međugeneracijski volonterski centar. Trenuto je na specijalizaciji iz oblasti konzervacije i restauracije tekstila.

[/read]

DETALJNA BIOGRAFIJA

Petar Stamenković – Docent

Petar Stamenković, rođen 1982. godine, na Akademiji umetnosti Novi Sad završio je master studije animacije i vizuelnih efekata. Diplomirani je inženjer grafičkog dizajna Visoke tehničke škole u Novom Sadu. Student je finalne godine doktorskih studija digitalne umetnosti na Univerzitetu umetnosti u Beogradu. Nedostaje samo doktorski rad do kraja studija. Srednju školu je završio u Americi i odlično vlada Engleskim jezikom…

[read more=“PROČITAJTE VIŠE“ less=“KRAĆI TEKST“]

Radio je animacije i prezentacije za razne internacionalne i domaće TV stanice kao što su WAPT, ABC Amerika, MTV international Italija, Televizija Vojvodine, Apolo, Jesenjin i druge. Više godina je sarađivao sa timom EXIT festivala i napravio 3d repliku Petrovaradinske tvrđave u Novom Sadu gde su online posetioci mogli interaktivno da učestvuju u live streamu EXIT festivala sa drugim virtuelnim posetiocima. Od 2009. radi kao docent na Fakultetu Digitalnih Umetnosti na Univerzitetu Metropolitan u Beogradu, a od 2015 radi i na Fakultetu Tehničkih Nauka u Novom Sadu. Predaje vizuelne efekte, 3d modelovanje, kompozit 3d-a i žive slike i 3d modni dizajn.

[/read]

DETALJNA BIOGRAFIJA

Ljiljana (Adamov) Miličić – Predavač

Diplomirala je 2010 godine na “Visoko tekstilnoj strukovnoj školi za dizajn, tehnologiju i menadžment” u Beogradu, na smeru: Dizajn i moda, gde takođe sa izuzetno velikim prosekom 2013. završava i specijalističke studije na smeru: Modni menadžment…

[read more=“PROČITAJTE VIŠE“ less=“KRAĆI TEKST“]

Ima bogato radno iskustvo u svetu tekstila, radila je za razne pozorišne i filmske predstave, kostime za muzej, uniforme…a od 2012. godine njen rad je usmeren na obrazovanje i humanitarni rad, drži radionice o izradi odeće i predaje stručne predmete na smeru Modni dizajn na Univerzitetu Metropolitan. Pored svog posla u obrazovanju, poslednjih pet godina dizajnira mušku odeću, koja je od 2016.godine poznata pod brendom ADAM.

[/read]

DETALJNA BIOGRAFIJA