STUDENTKINJA MODNOG DIZAJNA VILA PAJKIĆ OSVOJILA 2. MESTO NA BELGRADE FASHION WEEK KONKURSU – WE TOGETHER

STUDENTKINJA MODNOG DIZAJNA VILA PAJKIĆ OSVOJILA 2. MESTO NA BELGRADE FASHION WEEK KONKURSU – WE TOGETHER

17.05.2022.

Modna manifestacija Belgrade Fashion Week, koja godinama unazad diktira trendove, ove godine organizovala je konkurs za mlade dizajnere – We Together, koji je podržan od strane brenda IQOS i na kome je naša studentkinja Vila Pajkić osvojila 2. mesto.
 
Zadatak, na koji je Vila odgovorila, među najboljima, bio je kreiranje modela inspirisanih urbanom i street modom, kao i dizajnom i koloritom The We Edition IQOS limitirane serije. Iako je konkurs izazvao veliku pažnju sa više od 100 pristiglih prijava, samo petnaest odabranih mladih dizajnera, studenata, diplomaca i postdiplomaca modnog dizajna prošli su u finale. Tirkizna je bila dominantna boja revije, ujedno i zvezda limitirane The We Edition serije koja naglašava lepotu različitosti i inspiraciju crpi iz autentičnosti IQOS zajednice.
 
Vila Pajkić je svoju inspiraciju za modele opisala ovako – “Kada lično pomislim na zadatu temu, inspiracija me odmah vodi pravo na ulice Beograda jer gde bismo drugde pronašli tu sirovu lepotu? Sam izgled Beograda je veoma bogat u koloritu i često kondradiktoran. Sama arhitektura se dijametralno razlikuje od zgrade do zgrade, kao što i sami crteži po zgradama iskazuju različite stavove i ideje. Kada pomislim na ulični stil, prva asocijacija mi je bas taj spoj arhitekture, urbane umetnosti, sloboda i izražavanje, a IQOS boje celom konceptu dodaju raznolikost i vibrantost koju svakodnevno možemo zapaziti upravo na ulicama. Želim da ovim komadima podstaknem mlade da svoju individualnost, kao i ideje izražavaju svakodnevno kroz način života i izgled, a ne samo anonimno kroz reči. Za individualnost je potrebna velika hrabrost, ali mislim da, kao društvo, upravo treba da radimo na podsticanju te hrabrosti umesto da se plašimo drugačijeg.
 
Kao sto su se i moda i arhitektura menjale kroz vekove i decenije, tako su se menjale norme i shvatanja; shodno tome mislim da je vreme da napustimo neke kalupe koji su nam nametnuti, i počnemo da “Budemo realni i zahtevamo nemoguće”.”

Čestitamo Vila!