NAJBOLJI NAČIN DA PREDVIDITE SVOJU BUDUĆNOST JESTE DA JE KREIRATE!

Univerzitet Metropolitan već 16 godina uspešno obrazuje najtraženije kadrove na tržistu rada iz oblasti IT-a, menadžmenta i dizajna. Izaberite perspektivno zanimanje i uz opciju fleksibilnog studiranja – TRADICIONALNO ili ONLINE, studirajte bezbedno tempom koji Vama odgovara!

Akreditovano | Metropolitan | Kontrola kvaliteta
AKREDITOVANO
3 Fakulteta | Metropolitan | Kontrola kvaliteta
3 FAKULTETA
Prvi izbor kompanija | Metropolitan | Kontrola kvaliteta
1 IZBOR KOMPANIJA
10 osnovnih akademskih studijskih programa | Metropolitan | Kontrola kvaliteta
10 OSNOVNIH AKADEMSKIH STUDIJSKIH PROGRAMA
8 master i doktorskih akademskih studijskih programa | Metropolitan | Kontrola kvaliteta
8 MASTER I DOKTORSKIH AKADEMSKIH STUDIJSKIH PROGRAMA
2 centra | Metropolitan | Kontrola kvaliteta
2 CENTRA – BEOGRAD I NIŠ
Studijski programi kreirani po međunarodnim standardima | Metropolitan | Kontrola kvaliteta
STUDIJSKI PROGRAMI KREIRANI PO MEĐUNARDONIM STANDARDIMA
Diploma priznata u celom svetu | Metropolitan | Kontrola kvaliteta
DIPLOMA PRIZNATA U CELOM SVETU

UPIS NA UNIVERZITET METROPOLITAN – PRIJAVITE SE NA NAJTRAŽENIJE STUDIJE

Još uvek nije kasno da napraviš pravi izbor i postaneš student u centru pažnje, na Univerzitetu koji preporučuju studenti!
 
Ukoliko si polagao prijemni ispit na bilo kom fakultetu ili visokoj školi, koji je sličan prijemnom ispitu jednom od fakulteta Univerziteta Metropolitan, ostvaruješ parvo na direktan upis i oslobođen si polaganja prijemnog ispita.
 
Prijavi se za direktan upis do 31. avgusta na Univerzitet Metropolitan i upiši željeni fakultet bez polaganja prijemnog ispita.
 
Kadnidati koji nisu polagali prijemni ispit, a žele da upišu Univerzitet Metropolitan, imaju mogućnost zakazivanja individualnog prijemnog ispita u terminu kada to njima odgovara, u toku avgusta meseca, a individulani prijemni može da se polaže ONLINE ili u prostorijama Univerziteta Metropolitan.


Prijavi se i zauzmi svoje mesto >>

OSNOVNE AKADEMSKE STUDIJE – UNIVERZITET METROPOLITAN U BEOGRADU
(tradicionalna i online nastava)

STUDIJSKI PROGRAM CENE GODIŠNJIH ŠKOLARINA ZA 22/23. ŠKOLSKU GODINU
FAKULTET INFORMACIONIH TEHNOLOGIJA
Informacione tehnologije 2.500 €
Softversko inženjerstvo 2.500 €
Razvoj video igara 2.500 €
FAKULTET ZA MENADŽMENT
Inženjerski i operacioni menadžment 1.950 €
Digitalni biznis i marketing 1.950 €
FAKULTET DIGITALNIH UMETNOSTI
Grafički dizajn 2.800 €
Dizajn interaktivnih medija 2.800 €
Modni dizajn 3.000 €

*Školarinu je moguće plaćati u više mesečnih rata.

 

OSNOVNE AKADEMSKE STUDIJE – UNIVERZITET METROPOLITAN U NIŠU
(hibridna nastava – predavanja online, vežbe u prostorijama Univerziteta)

STUDIJSKI PROGRAM CENE GODIŠNJIH ŠKOLARINA ZA 22/23. ŠKOLSKU GODINU
FAKULTET INFORMACIONIH TEHNOLOGIJA
Informacione tehnologije 2.000 €
Softversko inženjerstvo 2.000 €
Razvoj video igara 2.000 €
FAKULTET ZA MENADŽMENT
Digitalni biznis i marketing 1.500 €
FAKULTET DIGITALNIH UMETNOSTI
Grafički dizajn 2.300 €

*Školarinu je moguće plaćati u više mesečnih rata.


POGLEDAJTE ŠTA OBUHVATA ŠKOLARINA

KAKO SE POLAŽE PRIJEMNI ISPIT?

Univerzitet Metropolitan smatra da prva godina studija treba da bude prilika da student pokaže da li je sposoban da uspešno studira na izabranom studijskom programu. Prijemni ispit, s druge strane, ima nedostatak jer odražava znanje koje je student pokazao samo u trenutku polaganja. On može u tom trenutku da bude dekoncentrisan ili pod tremom i dr. Svaki student treba da ima priliku da u toku cele prve godine pokaže svoje sposobnosti i spremnost za studije na izabranom studijskom programu. To je praksa i u mnogim zemljama, gde je lako upisati prvu godinu, a teže upisati drugu. Zbog svega navedenog, za nas je dovoljno da imamo uvid u predznanje kandidata i da obavimo razgovor sa njim, kako bismo saznali njegove afinitete i koliko je zaista motivisan da upiše željeni studijski program.

Kandidati koji žele da upišu neki od studijskih programa Fakulteta informacionih tehnologija, na prijemnom ispitu polažu matematiku, a nakon toga obavljaju razgovor sa komisijom. Prijemni ispit se sastoji od ukupno 5 zadataka koji se rade u trajanju od 120 minuta.
*Svi kandidati koji žele da polažu prijemni za Fakultet informacionih tehnologija, mogu se prijaviti i za besplatne online pripreme iz matematike.

Kandidati koji žele da upišu neki od studijskih programa Fakulteta za menadžment, na prijemnom ispitu polažu rešavanje studije slučaja u trajanju od 60 minuta i obavljaju razgovor sa komisijom. Zadatak je da kandidati na osnovu zadate poslovne situacije u tekstualnom obliku, u formi kraćeg teksta, predstave i izdvoje sve bitne informacije.
*Svi kandidati koji žele da polažu prijemni za Fakultet za menadžment, mogu se prijaviti i za besplatne online pripreme iz menadžmenta.

Kandidati koji žele da upišu neki od studijskih programa Fakulteta digitalnih umetnosti, na prijemnom ispitu polažu crtanje mrtve prirode ugljenom na papiru (format 70×100) u trajanju od 240 minuta.
*Svi kandidati koji žele da polažu prijemni za Fakultet digitalnih umetnosti, mogu se prijaviti i za besplatne online  pripreme iz crtanja.

STUDIJE U TOKU EPIDEMIJE VIRUSA COVID19

Obično se smatra da je primena Zoom‑a i drugih platformi dovoljna za online učenje. Međutim, pravo online studiranje je mnogo više, jer podrazumeva i korišćenje sistema za upravljanje e‑učenjem (LMS platforme). Budući da je Univerzitet Metropolitan bio pionir, a danas i lider u online studiranju u Srbiji, iznosimo Vam neke činjenice od strane predsednika Univerziteta Metropolitan, prof. dr Dragana Domazeta:

 

Mi smo spremni za slučaj da se klasična nastava ne drži zbog pandemije. Digitalizovali smo čitav proces studiranja. Podržavamo online nastavu (Zoom) i e‑učenje (LAMS), rad na predispitnim obavezama i konsultacije sa studentima, a i ostvarena je puna integracija sa informacionim sistemom Univerziteta. Naš je cilj da svakom studentu damo punu slobodu izbora načina na koji želi da studira. Jedino što od njega tražimo jeste da uči, da ostvaruje rezultate i da sutra zadovolji očekivanja svojih poslodavaca – što nam i jeste krajnji cilj.

Mi smo s primenom e‑učenja počeli još od osnivanja, pre 15 godina. Prvi smo krenuli organizovano da ga primenjujemo na svim predmetima i studijskim programima, i za to dobili akreditaciju i dozvolu Ministarstva prosvete. Želeli smo prvenstveno da omogućimo studije i diplomu onima koji su zaposleni, a nemaju završene studije ili koji su i završili studije, ali žele da promene profesiju, ili žele da preko online studija steknu nova znanja koja im nedostaju na poslu. Drugu grupu online studenata čine oni koji nisu iz Beograda i ne mogu da dođu u Beograd na studije.“

Online studiranje omogućava studentu da bira vreme i mesto kada će da uči (i uz rad, iz svog grada) a sada, u vreme pandemije virusa COVID‑19 i da bezbedno studira bez ikakvih gubitaka u nastavi. Koristimo LAMS platformu, jer omogućava da online lekciju organizujemo kao proces aktivnosti učenja kojim može da se upravlja, a to znači i da se prilagođava specifičnim potrebama svakog studenta. Već osam godina vršimo istraživanja u oblasti personalizacije e‑učenja, uz pomoć projekta koji finansira Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Sada pripremamo novi predlog projekta, koji će omogućiti da, primenom veštačke inteligencije, svakom studentu nudimo online lekciju koja po sadržaju i formi više odgovara njegovim potrebama, mogućnostima i stilu učenja. Na taj način želimo studentu da povećamo efikasnost i kvalitet studiranja i da optimalno koristimo njegove mogućnosti.

prof. dr Dragan DomazetPredsednik Univerziteta Metropolitan

Odluka o raspisivanju konkursa 22-23

ZANIMA VAS VIŠE INFORMACIJA?

Pitajte nas

Ime *

Prezime *

E-mail *

Postavite pitanje *

captcha
Unesite kod sa slike: