Takmičenje iz oblasti dizajna za učenike 3. i 4. razreda srednjih škola

Zagrizi za budućnost!

 

Oduševi nas kreativnim rešenjem i osvoji vaučer od 1.000€ za prvu godinu studija na Fakultetu digitalnih umetnosti, Univerziteta Metropolitan, uz mogućnost daljeg stipendiranja.

 

Iskoristi neki od audio, video ili dizajnerskih programa i pokaži nam kako razmišljaš na temu „Zagrizi za budućnost“. Osvoji  vaučer za studije na Fakultetu digitalnih umetnosti, a iznenađenja je spremio i partner takmičenja, kompanija Sistem:i Solutions, zvanični partner kompanije Apple za Srbiju.

 

Takmičenje će biti održano na Univerzitetu Metropolitan u Beogradu 17. decembra 2016. u 10.00 sati.

 

Mehanizam takmičenja

Koristeći se jednim od četiri ponuđena softvera – Garage Band, Final Cut, iPhoto i Keynote takmičari imaju zadatak da kreiraju idejno rešenje na temu „Zagrizi za budućnost“. Takmičari će imati 6 sati da kreiraju svoju ideju na zadatu temu, a najvažnije je da takmičari budu kreativni jer će najkreativnije idejno rešenje odneti pobedu.

 

Univerzitet Metropolitan pripremio je online tutorijale za rad u softverima kako bi se takmičari pripremili za finale MET Creative Bite takmičenja. Tutorijali za softvere Garage Band, Final Cut, iPhoto i Keynote postavljeni su na YouTube kanalu Univerziteta Metropolitan.

 

 

Nedelju dana pre početka takmičenja, u subotu 10. decembra 2016. godine u 12 časova, na Univerzitetu Metropolitan će biti održane četiri besplatne radionice na kojima će svi zainteresovani prijavljeni kandidati moći da se upoznaju sa pomenutim softverima. Radionice će voditi mentori koji će i tokom takmičenja raditi sa timovima na kreiranju idejnog rešenja.

 

U takmičenju može da učestvuje maksimalno 84 učesnika, odnosno 21 tim sa po 4 takmičara. Timovi se formiraju od prijavljenih takmičara i to na sledeći način: takmičari mogu da se prijave sa već oformljenim timom do 4 člana, a ukoliko prijavljeni tim broji manje od 4 člana njemu će biti pridruženi takmičari koji su se prijavio inividualno tako da ukupan broj članova bude 4. Takođe, od takmičara koji se prijave kao pojedinci biće formirani timovi od 4 člana.

 

Kriterijumi na osnovu kojih će biti određeno najbolje idejno rešenje su sledeći:

  • Kreativnost i inovativnost (60%)
  • Primenljivost (20%)
  • Prezentacija ideje (20%)

 

Nagrade

Univerzitet Metropolitan je obezbedio ukupno 4 vaučera u vrednosti od 1.000 € za školovanje na Fakultetu digitalnih umetnosti. Kako bi dobili stipendiju članovi pobedničkog tima iz oba centra treba uspešno da prođu intervju sa komisijom Fakulteta digitalnih umetnosti.

 

Specijalnu nagradu pripremio je i partner takmičenja Sistem:i Apple Solution Expert.

 

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati putem telefona +381 (11) 203 08 85,
mejla info@metropolitan.ac.rs. ili društvenih mreža:
 

Pogledajte kako je proteklo prošlogodišnje takmičenje: