Zoran Banjac - Univerzitet Metropolitan

Zoran Banjac

Redovni profesor

Zoran Banjac je diplomirao 1993. godine na Vojnotehničkom fakultetu, smer Telekomunikacije, u Beogradu. Na Elektrotehničkom fakultetu, Univerziteta u Beogradu je magistrirao 1988. godine i na istom fakultetu doktorirao 2004. godine. Posle diplomiranja radio je u Institutu za primenjenu matematiku i elektroniku, IPME, Beograd, na pozicijama razvojnog inženjera, načelnika odeljenja za razvoj uređaja u telekomunikacionim sistemima, i pomoćnika direktora za naučno istraživački rad Instituta. Od 2004 do 2007 godine kao docent je angažovan na Univerzitetu Singidunum, Beograd. Od 2006 do 2017. godine zaposlen je u Visokoj školi elektrotehnike i računarstva, Beograd, kao profesor strukovnih studija na predmetima Sigurnost informacionih sistema, Primenjena kriptografija, Digitalna obrada signala i Osnove programiranja. Obavljao je dužnosti rukovodioca studijskog programa Računarska tehnika, rukovodioca specijalističkog studijskog programa Sigurnost informacionokomunikacionih sistema, Predstavnika rukovodstva za kvalitet i predsednika Saveta škole. U Institutu Vlatakom iz Beograda je u stalnom radnom odnosu od 2017. do 2022. godine na poziciji rukovodioca odeljenja za Razvoj sistema za kripto zaštitu. Od 2022. godine redovni je profesor Univerziteta Metropolitan iz Beograda. Njegove oblasti rada su: dizajn sistema za kripto-zaštitu i digitalna obrada signala. Učestvovao je na četiri međunarodna i četiri naučna projekta podržanih od Ministarstva za nauku Republike Srbije, autor je međunarodne monografije, tri monografije nacionalnog značaja, preko pedeset naučnih radova objavljenih u međunarodnim i nacionalnim časopisima i konferencijama, kao tri tehnička rešenja.

Kolačići
Ovaj sajt koristi kolačiće. Kolačići su mali tekstualni fajlovi koji se šalju i čuvaju na vašem uređaju (mobilni telefon, računar, tablet ili drugi uređaj za pristup internetu) svaki put kada posetite veb sajt. Kolačići su korisni jer dozvoljavaju veb sajtu da prepozna uređaj korisnika i učini korisničko iskustvo efikasnijim.

Kontakt forme
Kada nas kontaktirate putem kontakt forme, mi prikupljamo Vaše podatke o ličnosti kako bismo odgovorili na Vaš upit. Pravni osnov za ovu vrstu obrade je naš legitimni interes da odgovorimo na Vaš upit. Vi nemate zakonsku obavezu da nam dostavite navedene podatke, ali bez njih nećemo biti u mogućnosti da Vam pružimo odgovarajući odgovor ili uslugu.

Prihvatam uslove
MET Chat 1
Zdravo! 👋 Dobro došli na MET.
Da li Vam je potrebna pomoć?