Miroslav Perić - Univerzitet Metropolitan

Miroslav Perić

Viši naučni saradnik

Miroslav Perić je diplomirao 1993. godine na Elektrotehničkom fakultetu, Univerziteta u Beogradu. Na istom fakultetu je magistrirao 2004. godine. Doktorirao je na Fakultetu tehničkih nauka, Univerziteta u Novom Sadu 2013. godine. Komisija za sticanje naučnih zvanja Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja izabrala ga je u zvanje naučni saradnik 17.12.2014. godine, a u zvanje viši naučni saradnik 15.09.2020. Posle diplomiranja radio je u Institutu za mikrotalasnu tehniku i elektroniku IMTEL, Beograd na pozicijama razvojnog inžinjera, rukovodioca digitalne laboratorije i savetnika direktora za razvoj. Od 2010 godine radio je u kompaniji P3 Communication Engineering iz Beograda kao projekt menadžer. Od 2012. godine radi u Vlatacom Institutu kao arhtekta sistema do decembra 2016. Od decembra 2016. godine obavlja funkciju tehničkog direktora i rukovodi Sektorom za istraživanja, razvoj i implementacije. Od septembra 2022. angažovan je na Univerzitetu Metropolitan, u okviru studijskog programa softversko inžinjerstvo, doktroske studije. Njegove oblasti rada su: dizajn sistema, obrada signala, projektovanje, merenje performansi i optimizacija telekomunikacionih mreža, radarski sistemi, elektro-optički sistemi i rukovođenje. Autor je preko 120 naučnih radova objavljenih u međunarodnim i nacionalnim časopisima i konferencijama, kao i 29 tehničkih rešenja. Za svoj rad dobio je Teslinu nagradu za vrhunsko inžinjersko delo 2006. godine.

Kolačići
Ovaj sajt koristi kolačiće. Kolačići su mali tekstualni fajlovi koji se šalju i čuvaju na vašem uređaju (mobilni telefon, računar, tablet ili drugi uređaj za pristup internetu) svaki put kada posetite veb sajt. Kolačići su korisni jer dozvoljavaju veb sajtu da prepozna uređaj korisnika i učini korisničko iskustvo efikasnijim.

Kontakt forme
Kada nas kontaktirate putem kontakt forme, mi prikupljamo Vaše podatke o ličnosti kako bismo odgovorili na Vaš upit. Pravni osnov za ovu vrstu obrade je naš legitimni interes da odgovorimo na Vaš upit. Vi nemate zakonsku obavezu da nam dostavite navedene podatke, ali bez njih nećemo biti u mogućnosti da Vam pružimo odgovarajući odgovor ili uslugu.

Prihvatam uslove
MET Chat 1
Zdravo! 👋 Dobro došli na MET.
Da li Vam je potrebna pomoć?