Igor Franc - Univerzitet Metropolitan

Igor Franc

Vanredni profesor

Igor Franc je rođen 17.08.1981. u Pančevu, republika Srbija. Školske 2000/2001 je upsao Višu poslovnu školu u Beogradu na smeru Informatika i završio je 2002 godine. Zatim je prešao školske 2002/2003. na III godinu Fakulteta za poslovnu informatiku na Univerzitetu Singiudnum u Beogradu, na kome je diplomirao 2004. godine i stekao zvanje diplomirani inženjer informatike.

Magistarkse studije upisao je školske 2004/2005. Godine na Fakultetu za poslovnu informatiku u Beogradu (smer zaštita informacionih sistema). Magistarsku tezu “Elektronski studentski indeks” odbranio je 04.07.2007. godine pod mentorstvom prof. dr Mladena Veinovića i stekao akademski naziv magistra informatičkih nauka.

Doktorsku disertaciju “Modelovanje, analiza i dizajn 3D edukacionog okruženja za digitalnu forenziku” odbranio je 2013. godine na Univerzitetu Singidunum u Beogradu pod mentorstvom prof. dr Ranka Popovića i stekao akademski naziv doktora informatičkih nauka.

Školske 2004/2005. počinje da radi kao asistent na predmetima Informatika i Baze podataka na Fakultetu za poslovnu informatiku Univerziteta Singidunum a školske 2013/2014. kao docent na Fakultetu za primenjenu ekologiju – FUTURA.

Školske 2015/2016. prelazi da radi kao docent na predmetima Bezbednost i zaštita informacija i Skripting jezici na osnovnim studijama i predmtima Bezbednost računarske mreže, Bezbednost operativnih sistema i Digitalna forenzika na master programu Bezbednost i zaštita informacija na Fakultetu za informacione tehnologije Univerziteta Metropolitan u Beogradu.

Školske 2018/2019. prelazi da radi kao vanredni profesor na predmetima Zaštita i bezbednost informacija, Kodovanje i teorija informacija, Struktura podataka i algoritmi, Upravljanje IT projektima, Interakcija čovek-računar na osnovnim studijama i predmetima Sistemski softver, Učenje na daljinu na master studijama Visoke škole akademskih studija „Dositej“ u Beogradu.

Kolačići
Ovaj sajt koristi kolačiće. Kolačići su mali tekstualni fajlovi koji se šalju i čuvaju na vašem uređaju (mobilni telefon, računar, tablet ili drugi uređaj za pristup internetu) svaki put kada posetite veb sajt. Kolačići su korisni jer dozvoljavaju veb sajtu da prepozna uređaj korisnika i učini korisničko iskustvo efikasnijim.

Kontakt forme
Kada nas kontaktirate putem kontakt forme, mi prikupljamo Vaše podatke o ličnosti kako bismo odgovorili na Vaš upit. Pravni osnov za ovu vrstu obrade je naš legitimni interes da odgovorimo na Vaš upit. Vi nemate zakonsku obavezu da nam dostavite navedene podatke, ali bez njih nećemo biti u mogućnosti da Vam pružimo odgovarajući odgovor ili uslugu.

Prihvatam uslove
MET Chat 1
Zdravo! 👋 Dobro došli na MET.
Da li Vam je potrebna pomoć?