Prof. dr Aleksandar Jankulović - Univerzitet Metropolitan

Prof. dr Aleksandar Jankulović

Vanredni profesor

Dr Aleksandar Jankulović je rođen 23.01.1969. U Beogradu. Završio je Matematičku gimnaziju u Beogradu 1987. godine i diplomirao na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu na Odseku za industrijsko inženjerstvo. Završio je magistarski rad iz oblasti modelovanje i integracija preduzeća na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Doktorsku tezu iz oblasti menadžmenta inženjerskih sistema odbranio je na Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu. Radio je na implementaciji integrisanih poslovnih informacionih sistema i upravljanja projektima u Lola Corporation u Beograd i takođe u Saobraćajnom institutu CIP u Beogradu. Od 2007. godine dobija funkciju docent na Univerzitetu Metropolitan u Beogradu (www.metropolitan.ac.rs) i iz
2015. godine radi u zvanju vanrednog profesora, predavač na više predmeta iz oblasti Operativni i inženjerski menadžment kao što je Uvod u upravljanje operacijama, Razvoj proizvoda, Upravljanje kvalitetom, Upravljanje logistikom i lancem snabdevanja, Proizvodnja menadžment, Modeliranje i organizacija preduzeća, Upravljanje projektima, Osnove menadžmenta, SAP implementacija. Od 2010. do 2012. godine bio je na poziciji dekana Fakulteta menadžmenta i od 2008. do sada rukovodi i koordinira poslove obezbeđenja kvaliteta Univerzitet.
 
Istovremeno od 2005. godine zaposlen je kao pomoćnik generalnog direktora kompanije Ritam Inženjering pozicioniran u sektoru izvođenja građevinskih radova, prodaje i distribucije, proizvodnja, ulaganje u poslovne projekte nekretnina. Njegove odgovornosti su u oblasti kvaliteta menadžment, organizacija i upravljanje projektima. Sproveo je upravljanje kvalitetom sistemi ISO9001, CE označavanje proizvoda, sprovođenje merenja performansi, poslovne inteligencije, organizuju i uspostavljaju sistem upravljanja u fabrici metalnih proizvoda i sistem upravljanja kvalitetom u distributivnom preduzeću. Učestvuje u upravljanju investicijama, uspostavljanje proizvodne i procesne realizacije i implementacije KMS sistema u Vinarija Despotika (www.vinarijadespotika.rs). Između ostalih funkcija u periodu 1999-2000 tehnički rukovodilac projekta nacionalnog projekta rekonstrukcije mostova i objekata u Srbije u Nacionalnoj agenciji za obnovu zemlje i 2009. godine imenovan zgeneralni direktor i predsednik odbora Srpske nacionalne agencije za autoputeve konstrukcija.

Kolačići
Ovaj sajt koristi kolačiće. Kolačići su mali tekstualni fajlovi koji se šalju i čuvaju na vašem uređaju (mobilni telefon, računar, tablet ili drugi uređaj za pristup internetu) svaki put kada posetite veb sajt. Kolačići su korisni jer dozvoljavaju veb sajtu da prepozna uređaj korisnika i učini korisničko iskustvo efikasnijim.

Kontakt forme
Kada nas kontaktirate putem kontakt forme, mi prikupljamo Vaše podatke o ličnosti kako bismo odgovorili na Vaš upit. Pravni osnov za ovu vrstu obrade je naš legitimni interes da odgovorimo na Vaš upit. Vi nemate zakonsku obavezu da nam dostavite navedene podatke, ali bez njih nećemo biti u mogućnosti da Vam pružimo odgovarajući odgovor ili uslugu.

Prihvatam uslove
MET Chat 1
Zdravo! 👋 Dobro došli na MET.
Da li Vam je potrebna pomoć?