MET TECH INNO DAY – četvrtak, 13. maj u 12h – predstavlja besplatan i jedinstven IT događaj u organizaciji Univerziteta Metropolitan namenjen svim budućim brucošima, studentima i ljubiteljima informacionih tehnologija. U vreme kada su informaciono-komunikacione tehnologije neophodne svakoj organizaciji i kada su potrebe za IT kadrovima u vrhu ponuda svih poslova na tržištu rada, na MET TECH INNO DAY događaju, približićemo kako i na koji način IT inženjeri razmišljaju i odlučuju i prezentovati najaktuelnije oblasti i tehnologije koje menjaju tok IT budućnosti.

 

Partneri konferencije:


 


Iskustvo i nova IT saznanja biće predočena od strane iskusnih profesionalaca iz oblasti informaciono–komunikacionih tehnologijia – naših profesora i predstavnika IT organizacija, u okviru četiri panela.


Na kraju plenarnog dela, biće organizovane radionice, na kojima će svi zainteresovani raditi na konkretnoj aplikaciji ili animaciji, o čemu ćete više saznati na samom događaju. Radionice će biti pod mentorstvom naših profesora sa Fakulteta informacionih tehnologija i Fakulteta digitalnih umetnosti. Najbolji radovi i rešenja biće nagrađeni!


Svi učesnici dobiće elektronski SERTIFIKAT Univerziteta Metropolitan za učešće na MET TECH INNO DAY događaju. Sertifikat omogućava oslobođenje od polaganja prijemnog ispita za sve one koji budu zainteresovani da upišu osnovne akademske studije na Fakultetu informacionih tehnologija.

PRIJAVITE SE!

PANELI I GOVORNICI

VR/AR U INDUSTRIJI VIDEO IGARA

Dr Petar Pejić,
docent na Fakultetu informacionih tehnologija Univerziteta Metropolitan

Doc. dr Petar Pejić bavi se sledećim oblastima istraživanja: proširena stvarnost, virtuelna stvarnost, 3D modelovanje, vizuelizacija. Učestvovao je na preko 20 međunarodnih naučnih skupova. Autor je preko 60 naučnih radova, od toga, šest radova publikovani su u časopisima na SCI listi. Idejni je tvorac i učesnik na 3 domaća projekta, i kao istraživač učestvovao je na 2 međunarodna projekta. Osnivač je firme Future Reality Systems.

Mihajlo Đokić,
direktor ITC Studija, VR developer – Art and direction

Živi u Nišu i bavi se digitalnom i tradicionalnom umetnošću. Nekoliko godina ranije, predavao je 3D dizajn u kolaboraciji sa Samsung Digitalnom Akademijom na besplatnom kursu za osposobljavanje nezapošljenih lica iz Srbije. Radio je na preko 20 VR projekata na različite teme – video igre, reklame, edukacija, simulacija, obuka. Stekao je dosta iskustva u VR produkciji, radeći na projektima koji su obuhvatali podršku za sve poznatije uređaje, kao što su Htc, Vive, RIft, Quest, Cosmos, Go. Završio je Multimedije i Računarske tehnologije, uključujući i sertifikaciju od strane Autodesk kompanije – za Maya 3D program.

1

MOGUĆNOSTI I IZAZOVI BLOCKCHAIN
TEHNOLOGIJA I KRIPTOVALUTA

Prof. dr Nemanja Zdravković,
docent na Fakultetu informacionih tehnologija i šef Laboratorije za blokčejn tehnologiju na Univerzitetu Metropolitan

Doc. dr Nemanja Zdravković, šef Laboratorije za blokčejn tehnologiju na Univerzitetu Metropolitan, pored nastave iz oblasti računarskih mreža, arhitekture računara i sajber bezbednosti, bavi se i naučno-istraživačkim radom koji uključuje bežične telekomunikacione i distribuirane sisteme, primenu blokčejn tehnologije u zdravsvtu i edukaciji, i teoriju informacija. Dr Zdravković je član međunarodnog udruženja inženjera elektronike i elektrotehnike (IEEE) i recenzent je vodećih naučnih konferencija iz oblasti bežičnih telekomunikacionih sistema, kao i nekoliko naučnih časopisa.

Aleksandar Matanović,
osnivač i izvršni direktor kompanije za trgovinu kriptovalutama ECD.rs

Aleksandar Matanović je završio Master studije iz oblasti Digitalnih valuta, na Univerzitetu u Nikoziji, na Kipru. Osnivač je servisa za kupovinu i prodaju Bitkoina (ECD.rs), vlasnik CoinTelegraph franšize za Srbiju i jedan od osnivača „Bitkoin Asocijacije Srbije“ i “Srpske Blockchain Inicijative”. Aleksandar je kao i mnogi drugi počeo sa rudarenjem, ali brzo shvatio koliki je zapravo potencijal ove tehnologije. Redovan je govornik na temu kriptovaluta i blockchain tehnologije na lokalnim i međunarodnim događajima. Njegova misija je da edukuje polaznike o budućnosti finansija i duboko veruje da je blockchain revoluciju nemoguće zaustaviti. Trudi se da bude što aktivniji učesnik te revolucije, pre svega kroz širenje svesti i izgradnju lokalne infrastrukture za korišćenje kriptovaluta.

2

IT INŽENJERI KAO DONOSIOCI ODLUKA
U KOMPANIJAMA

Prof. dr Miroslava Raspopović Milić,
dekan Fakulteta informacionih tehnologija Univerziteta Metropolitan

Studije je završila na University of Massachusetts Lowell, gde je diplomirala sa Bachelor of Science Degree in Electrical Engineering 2001. godine sa priznanjem Magna Cum Laude, magistrirala sa Master of Science Degree in Electrical Engineering 2003. godine i doktorirala sa Doctor of Philosophy in Electrical Engineering 2008. godine. Od 2001. do 2009. godine je radila kao saradnik na University of Massachusetts Lowell. Tokom studija dobila je nagrade za najboljeg postdiplomca Outstanding Graduate Student Award in Electrical Engineering, kao i univerzitetski najprestižniju nagradu za diplomca Chancellor’s Medal i nagradu za visoka akademska dostignuća Professor Carl A. Stevens Award for High Academic Achievements. Njena istraživačka interesovanja su u naučnoj oblasti bežičnih komunikacija. Dr Raspopović je izabrani član sledećih naučnih udruženja – Sigma Xi Scientific Research Society, Tau Beta Pi Engineering Honor Society i Eta Kappa Nu Electrical Engineering Honor Society. Profesorka Raspopović Milić je dekan Fakulteta informacionih tehnologija na Univerzitetu Metropolitan.

Dr Miloš Jovanović,
izvršni direktor i predsednik OpenLink Grupe

Rođen 23. avgusta 1991. godine u Sremskoj Mitrovici. Diplomirao i završio master na Fakultetu za informatiku i računarstvo Univerziteta Singidunum. Trenutno student master studija Međunarodnog poslovanja i menadžmenta na Midlseks univerzitetu (Velika Britanija). Završio program “Pravo, moralna i politička filozofija” na Univerzitetu Harvard (SAD). Usavršavao se u oblasti liderstva i kreativne ekonomije u Švajcarskoj, Francuskoj, Nemačkoj, Belgiji, Holandiji. Nosilac priznanja Kraljevskog Doma Karađorđevića za izvanredni uspeh.

3

DIGITALNI StartUp I USPEŠNO
IT POSLOVANJE

Dr Vladimir Škorić,
docent na Fakultetu za menadžment Univerziteta Metropolitan

Dr Vladimir Škorić je profesor na Fakultetu za menadžment Univerziteta Metropolitan. Doktorirao je u oblasti merenja performansi i performansi procesa. Vlasnik je preduzeća Mat&Vann i partner u IT firmi Helveticode. Stekao je višegodišnje iskustvo u razvoju mikro preduzetništva i realizaciji start-up projekata.

Milan Ivanović,
Direktor kompanije Mediatalks

Završio je 2007. godine osnovne studije na Ekonomskom fakultetu u Beogradu i master studije 2009. godine na Pravnom fakultetu u Beogradu iz oblasti Poslovne administracije i menadžmenta sa prosečnom ocenom 10. Svoje bogato poslovno iskustvo je započeo u Direct mediji, gde je radio skoro sedam godina, najpre na poziciji TV media planera i Account media planera, zatim kao Account menadžer, nakon čega se zaposlio u kompaniji DIS d.o.o. na poziciji Direktora marektinga. Takođe, radio je i kao Direktor marketinga u kompaniji MaxBet. Danas uspešno vodi svoju kompaniju Mediatalks.

4

RADIONICE
USER EXPERIENCE – DIZAJN MOBILNIH APLIKACIJA

dr Katarina Kaplarski Vuković,
vanredni profesor na Fakultetu Digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan

Katarina Kaplarski Vuković je vanredni profesor na Univerzitetu Metropolitan. Njeni istraživački ciljevi i praksa fokusirani su na digitalnu umetnost, interaktivne medije, korisnički-orjentisan dizajn , kao i na kreativne potencijale proširene i virtuelne realnosti (AR i VR). Prof dr Kaplarski Vuković ima solidnu i konstantnu umetničku praksu. Svoje radove izlagala je na samostalnim i grupnim izložbama i umetničkim festivalima u zemlji i Evropi. Takođe je objavljivala naučne radove i učestvovala na brojnim konferencijama iz oblasti onlajn učenja, edukacije u oblasti kreativnih industrija, kao i na temu dizajna korisničkog iskustva. Bila je na poziciji Dekana Fakulteta digitalnih umetnosti od 2016. – 2019. godine na Univerzitetu Metropolitan.

 

KAKO KREIRATI KRIPTO
NOVČANIK – ECD platforma

Aleksandar Matanović,
osnivač i izvršni direktor kompanije za trgovinu kriptovalutama ECD.rs

Aleksandar Matanović je završio Master studije iz oblasti Digitalnih valuta, na Univerzitetu u Nikoziji, na Kipru. Osnivač je servisa za kupovinu i prodaju Bitkoina (ECD.rs), vlasnik CoinTelegraph franšize za Srbiju i jedan od osnivača „Bitkoin Asocijacije Srbije“ i “Srpske Blockchain Inicijative”. Aleksandar je kao i mnogi drugi počeo sa rudarenjem, ali brzo shvatio koliki je zapravo potencijal ove tehnologije. Redovan je govornik na temu kriptovaluta i blockchain tehnologije na lokalnim i međunarodnim događajima. Njegova misija je da edukuje polaznike o budućnosti finansija i duboko veruje da je blockchain revoluciju nemoguće zaustaviti. Trudi se da bude što aktivniji učesnik te revolucije, pre svega kroz širenje svesti i izgradnju lokalne infrastrukture za korišćenje kriptovaluta.

 

NAPRAVI SVOJU PRVU RAČUNARSKU IGRU

MSc Igor Sabo,
asistent na Fakultetu informacionih tehnologija Univerziteta Metropolitan

Izabran za omiljenog asistenta od strane studenata na smeru Razvoj računarskih igara Fakulteta informacionih tehnologija. Diplomirao je 2013. godine, a masterirao 2017. na Univerzitetu Metropolitan. Trenutno je na doktorskim studijama na istom univerzitetu, gde je i zaposlen kao asistent.

5

AGENDA

12:00 – 12:50h PANEL I – VR/AR U INDUSTRIJI VIDEO IGARA
13:00 – 13:50h PANEL II – MOGUĆNOSTI I IZAZOVI BLOCKCHAIN TEHNOLOGIJA I KRIPTOVALUTA
13:50 – 14:10h PAUZA
14:10 – 15:00h PANEL III – IT INŽENJERI KAO DONOSIOCI ODLUKA U KOMPANIJAMA
15:10 – 16:00h PANEL IV – DIGITALNI StartUp I USPEŠNO IT POSLOVANJE
16:10 – 17:30h RADIONICE

PRIJAVITE SE!
BROJ MESTA JE OGRANIČEN, OBEZBEDITE SVOJE MESTO NA VREME!

Ime *

Prezime *

E-mail *

Grad *

Mobilni telefon *

Zanimanje *

Završeno prethodno obrazovanje *

Kako ste saznali za MET Tech Inno Day?*

Izaberite online radionicu koju želite da pohađate* 

PITAJ NAS

Ime i prezime*

E-mail *

Kontakt telefon *

Pitanje *

 
captcha
Unesite kod sa slike: