GameDev je grupa studenata sa smera IT i dizajna interaktivnih medija, koji se angažuju na najrazličitijim tipovima projekata vezanim za razvoj video igara. Grupu vodi prof. dr Radoslav Stojić i asistent Aleksandar Čelar.
 
 

svezajednojpg
 

Neke od realizovanih projekata možete pogledati ovde:

 
 
global_game_jam_2013_baner
 
Global Game Jam 2013. Srbija.
 
 
razvojvideoigara
 
Diplomski radovi studenata na polju ravoja video igara.
 
 
green_games
 
Univerzitet Metropolitan donatorski doprinosi radu programa nacionalne kampanje „Znanjem za održivi razvoj“ i Green Games takmičenja. Na seminaru koji je održan 22.05.2012. godine na Građevinskom fakultetu, prof. dr Radoslav Stojić, profesor Fakulteta informacionih tehnologija Univerziteta Metropolitan u Beogradu, prezentovao je predavanje na temu ‚‚Kako da srednjoškolac najlakše napravi igru?, Šta su igre i kako se prave, Alati za amaterske igre – Endžini za 2D igre (primer), Endžini za 3D igre (primer), kao primer Eco igre.
 
 
game_jam
 

Na Univerzitetu Metropolitan u Beogradu, u periodu od 25. do 27. maja, održao se Metropolitan Game Jam, događaj koji do sada nije viđen u Srbiji, a koji ima za cilj da privuče pažnju gamedev populacije. U svetu je uobičajen ovakav vid manifestacije, gde kompanije traže najbolje stručnjake iz gamedev industrije. Nije slučajno što se ovakav događaj održava na Univerzitetu Metropolitan, zato što Univerzitet na Master studijama ima Računarske igre kao poseban smer u oblasti Informacionih tehnologija. Metropolitan Game Jam je događaj gde učesnici, u timu od 5 članova, imaju priliku da u roku od samo 48 sati realizuju video igru na zadatu temu. Članovi timova su programeri i dizajneri. Game Jam nije takmičarskog karaktera, na njemu nema pobeđenih, već samo pobednika. Cilj događaja je promocija najnovijih tehnologija i mladih ljudi u oblasti razvoja video igara u Srbiji. Game Jam je okupio sve koji su želeli da učestvuju u razvoju video igre, od koncepta ideje pa do realizacije, ali i ljude koji su već deo gamedev industrije jer imaju odličnu priliku da se povežu sa kolegama iz srodnih oblasti. Metropolitan Game Jam sastojao se iz dva dela, Glavni Jam i Side Jam. U okviru Glavnog Jam-a učestvovalo je pet izabranih timova, dok su ostali zainteresovani učestvovali u Side Jam-u putem interneta. Učesnici su mogli da koriste sve raspoložive tehnologije, čak i svoje endžine. Pored laptopova, učesnicima su bile potrebne i vreće za spavanje, jer su imali mogućnost da predahnu u prostorijama Univerziteta, radi uštede vremena i što veće posvećenosti izradi video igre. Metropolitan Game Jam je trajao 48 sati, počeo je u petak 25.05.2012. u 20 h i trajao je do nedelje 27.05.2012. do 20 h. Prezentacija radova, odnosno video igara, bila je održana 27.05.2012. u 21 h. Nakon takmičenja igre su objavljene na sajtu http://gamejam.metropolitan.ac.rs/ Na zadovoljstvo svih učesnika kao i organizatora Metropolitan Game Jam događaja, i u buduće će se organizovati ovakvi i slični događaji.

 
 

cs_turnir

 

U napetoj atmosferi i takmičarskom duhu završen je prvi Metropolitan CS LAN turnir. Ekipe su igrale do kasno u noć, nakon čega je usledilo dugo očekivano finale. Neki od najuzbudljivijih mečeva su se igrali u polufinalu između ekipa „msz“ i „0-t“ kao i ekipa „RIBICE“ i „ENJOY“, koje su igrači mogli da prate u bifeu Univerziteta putem hltv-a. Za dobru zabavu su se pobrinuli DJ Milan, PS3 konzola kao i sponzor takmičenja Guarana.

 
 

video_igre

 

Neki od radova nove generacija studenata sa smera Igara su prikazani ovde.

 
 

Studentski-radovi-na-polju-izrade-video-igara