Kao što već mnogi od vas znaju, prostorije Univerziteta Metropolitan ugostile su 35 takmilčara koji su tokom 48 sati kreirali video igru.
Tema ovogodišnjeg GGJ 2013 je bila zvuk otkucaja ljudskog srca…
Ono što je takmičenje učinilo zanimljivijim i svakako napetijim je činjenica da su učesnici saznali za temu kada i njihove kolege iz celog sveta – u 17:00h po lokalnom vremenu. Pre nego što je sat počeo da otkucava 48 sati, naši partneri iz firme Nordeus, dali su takmičarima korisne savete, kako da se izbore sa svim izazovima koje jedno ovakvo takmičenje nosi. Takođe, putem video linka Srbiji kao i ostatku sveta obratili su se organizatori Global Game Jam –a
Konačno, prvi srpski Global Game Jam 2013 je počeo. Univerzitet Metrpolitan je postao dom mnogim takmičarima, koji su došli spremni – sa spavaćim vrećama. Druženje, zabava, smeh, nervoza i neograničena kreativna energija su prožimali ovaj vikend. Kako su i sami takmičari istakli, najteži deo je bio ideja, kako postaviti istu na temu zvuka otkucaja srca.
Utrošivši i poslednje atome kreativne energije i van svakih očekivanja, svi timovi (ukupno 6) imali su konačan proizvod u nedelju u 17:00h. Svaki tim je predstavio svoju igru, posle koje se diskutovalo o svim izazovima sa kojim su se takmičari susreli.
Konačno, predstavnici Microsoft –a su se zahvalili takmičarima i podelili vredne nagrade koje su obezbedili.
Pored samog procesa kreiranja video igara, mnoga prijateljstva, poslovne saradnje i ideje su stvorene.
Global Game Jam Serbia 2013 je uspešno završen!
Vaš Univerzitet Metropolitan!