PROAKADEMIJA Logo

KRATKI PROGRAM
JAVA PROGRAMER

Trajanje programa: 12 meseci
Početak programa: od novembra meseca (tačan datum zavisi od formiranja grupe)
60 ESPB
Online nastava (sistem za e-učenje Univerziteta Metropolitan i konsultacije sa profesorima) u kombinaciji sa radionicama, koje se održavaju na Univerzitetu Metropolitan ili koje možete pratiti uživo putem live stream-a
Sertifikat Univerziteta Metropolitan po završetku programa i mogućnost polaganja za međunarodno priznat Oracle sertifikat – Java Fundamentals i Java Programming
Cena: 1800€ sa dobrim uslovima i ratama

ONLINE PRIJAVA

Program vode vrhunski stručnjaci, profesori sa Univerziteta Metropolitan sa dugogodišnjim iskustvom u oblasti razvoja softvera i IT rešenja.

Postanite Java programer za 12 meseci

Kratki program JAVA PROGRAMER je nešto novo. To nije još jedan kurs Java programiranja. Ovo je vrlo pažljivo odabran skup povezanih predmeta, koji omogućava studentu da metodom «korak po korak» sticanjem relevantnih znanja i sposobnosti njegove primene u oblasti programiranja sa Javom, uz stalni nadzor i pomoć svog tutora. Ovaj program se primenjuje uz najsavremenije tehnologije e-učenja, pedagoške metode aktivnog i problemski-orijentisanog učenja. Na taj način studenti se osposobljavaju da u roku od godinu dana postanu Java programeri, što je posao koji se trenutno najviše traži na tržištu rada u Srbiji i svetu.

Kratki program „Java programer“ je rezultat međunarodnog Erasmus+ programa

Kratki program „Programiranje u Javi“ se realizuje u okviru pilot faze projekta „Introduction of part-time and short-cycle studies in Serbia” koji finansira program Erasmus+ projekta Evropske unije na kome su učestvovali veliki domaći i međunarodni univerziteti, kao i kompanije. Član konzorcijuma ovog projekta je i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, koji je zajedno sa ostalim partnerima u projektu pripremio novi Zakon u visokom obrazovanju, u kome je definisan po prvi put u Srbiji zakonski položaj kratkih programa u visokom obrazovanju Srbije. Zbog velikog interesovanja, a vrlo ograničenog broja mesta za besplatan upis na kratki program „Programiranje u Javi“ Univerzitet Metropolitan je odlučio da već sada počne sa realizacijom kratkog programa „Java programer“.

Najkvalitetniji kratki program u Srbiji za obrazovanje programera u Javi

Kao član projektnog konzorcijuma, Univerzitet Metropolitan je dobio zadatak da prvi u Srbiji primeni koncept kratkih programa koji je predviđen novim zakonom, a uz podšku ostalih partnera. Kratki program je razvijen pod posebnom kontrolom recenzenata koje je angažovao Open University of Netherlands iz Holandije, sa ciljem da se obezbedi vrhunski kvalitet programa. Pored kontrole kvaliteta programa od strane recenzenata projekta, ovaj kratki program je prošao i standardnu unutrašnju recenziju Univerziteta Metropolitan, kao i svi njegovi akademski studijski programi.
 
Kratki program JAVA PROGRAMER predstavlja potpuno novi i najkvalitetniji kratki program u Srbiji za obrazovanje programera u Javi. Pored pažljivo pripremljenog programa, predavači i instruktori su profesori i asistenti Univerziteta Metropolitan što doprinosi kvalitetu kratkog programa.

Budite konkurentniji na tržištu rada!

Potrebna Vam je prekvalifikacija, jer sa diplomom koju imate ne možete da nađete posao? Postanite Java programer za 12 meseci!

Pri kreiranju kratkog programa konsultovano je više IT firmi, a posebno onih koji se bave razvojem softvera primenom Java tehnologije, kako bi se obezbedilo da ovaj kratki program bude kreiran «po meri poslodavaca» koji i treba da zapošljavaju studente koji završe ovaj program. Pokazatelj kvaliteta ovog kratkog programa je procenat zaposlenosti studenata u prva tri meseca po završetku 12-o mesečnog kratkog programa. Kao što nema diplomiranog studenta Univerziteta Metropolitan koji je bez posla, tako ne očekujemo i da će biti studenta koji završi ovaj kratki program, a koji se neće zaposliti kao Java programer. Očekuje se da će dvomesečna praksa koju će studenti po planu i programu imati u IT firmama, doprineti bržem zapošljvanju studenata koji uspešno završe ovaj kratki program.

Ono što ste naučili primenite odmah u poslu!

Specifičnost ovog kratkog programa je i primena najsavremenijih pedagoških metoda aktivnog učenja. Nastavni materijal pruža puno pokaznih primera i zadataka koje student rešava, pre nego što se upoznaje sa novim znanjem. Primenjuje se formula učenja «korak po korak» gde jedan korak sadrži:

malo novog znanja + primer primene + zadatak za primenu novog znanja

Posle izložene nove jedinice znanja, student odmah dobija primer njegovog korišćenja, a onda jedan ili više zadataka, čijim rešavanjem treba da proveri da li je to novo znanje dobro razumeo i da li može odmah i da ga primeni. Nastava nije podeljena na predavanja i vežbe. Predavanja i vežbe su integrisane. Primenom navedene formule učenja «korak po korak» student stiče i odmah primenjuje novo znanje.

Student nije ništa naučio, ako nije sposoban da naučeno odmah i primeni!

Primenom metodologije problemski orijentisanog učenja, student uči rešavanjem datih problema, tako da je on aktivan, a ne pasivan akter procesa učenja. Na ovaj način, student se usmerava da razvija sposobnost samostalnog učenja (jer će u oblasti primene IT morati stalno da uči nove tehnologije). Sistem za e-učenje Univerziteta Metropolitan koji je lider u Srbiji u oblasti e-učenja, student dobija pažljivo pripremljene nastavne materijale, kao i odabrane dodatne materijale ili linkove ka drugim izvorima znanja, a sve sa ciljem da reši zadati problem. To odražava rad u realnom životu. Na poslu mi stalno rešavamo probleme. Zato i kada učimo i osposobljavamo se za posao Java programera, mi učimo da rešavamo odabrane probleme. Očekujmo da posle 12 meseci ovog kratkog programa student stalno radeći praktične primere razvije sposobnost samostalnog učenja, kao i sposobnost analitičkog i kreativnog razmišljanja.

Na putu ka uspehu imaćete podršku online mentora

Student nije prepušten sam sebi. Naši predavači su na raspolaganju studentima i putem video konferencija, tako da odsustvo fizičke prisutnosti ne isključuje i živu komunikaciju sa predavačima. Na svako Vaše pitanje profesori, asistenti i administacija će Vam odgovoriti u roku od 24h.
 
Naš cilj je da osposobimo studenta da samostalno rešava probleme, ali ga ne ostavljamo samog. Uvek može da konsultuje svog mentora.
 
Danas, svako može naći sve moguće informacije na Internetu. Međutim, ako je proces učenja usmeravan i kontrolisan savremenim programom učenja, kao što je kratki program „Java programer“ Univerziteta Metropolitan, onda je proces učenja mnogo brži, lakši i efektniji.

Na kraju završenog programa „Java programer“ dobija se sertifikat Univerziteta Metropolitan i mogućnost besplatnog polaganja za međunarodno priznat Oracle sertifikat – „Java Fundamentals“ i „Java Programming“.
Univerzitet Metropolitan je 1. akreditovani univerzitet za online studije u Srbiji i ima najsavremeniji eLearning sistem učenja u regionu.

Šta je potrebno za online učenje?

Šta je potrebno za online učenje?

PROBAJTE BESPLATNO NAŠE ONLINE STUDIJE

JAVA PROGRAMER – PLAN I PROGRAM 2017/18.

Br.

Predmet

Trajanje (Dani)

Onlajn aktivna nastava (Dani)

Dani radionice

Broj časova aktivne nastave

ESPB

1

KI101 Uvod u IT sisteme

15

14

0

42

4

2

KI102 Osnove programiranja

11

8

2

30

3

3

KI103 Java 1: Osnove programiranja u Javi

17

14

2

48

5

4

KI104 Java 2:  Objektno-orijentisano programiranje

13

10

2

36

3

5

KI105 Java 3:  Programiranje korisničkog  interfejsa

17

14

2

48

4

6

KI201 Java 4:  Strukture podataka i algoritmi – Deo A

16

13

2

45

4

7

KI202 Java 5:  Strukture podataka i algoritmi – Deo B

16

13

2

45

4

8

KI203 Java 6:  Napredno programiranje u Javi

15

12

2

42

4

9

KI204 Java 7: Java Enterprise Edition

24

21

2

69

7

10

KI205 Java 8: Programiranje u Javi na Android platformi

14

11

2

39

4

11

KI206 Proces i metodologije razvoja softvera

18

15

2

51

5

12

KI301 Konstruisanje softvera

21

18

2

60

6

13

KI401 Projekat razvoja softvera

16

5

10

45

4

14

KI402 Stručna praksa – Java programer

40

0

0

0

3

UKUPNO:

247

175

20

600

60

Klikom na naziv predmeta možete pogledati opis i program predmeta.

Metodologija nastave na predmetima

Trajanje nastave na predmetu

NAJBOLJA INVESTICIJA – ULAŽITE U SEBE!

Cena

10% popusta za plaćanje u celosti

Mogućnost plaćanja u 12 mesečnih rata

2000€

1800€

175€

 

Sta obuhvata školarina?

Da li ste znali?

Java programeri spadaju u najplaćenije i najtraženije programere u Srbiji i svetu.

Za manje od 2 meseca možete povratiti investiciju uloženu u ovaj program jer je prosečna zarada Java programera 955€* u Srbiji, dok se generalno plata Java programera kreće i do preko 9000€** mesečno u svetu.

 
Izvor: * http://www.infoplate.rs/plata/informacione-tehnologije/java-programer
** https://www.indeed.com/salaries/Java-Developer-Salaries?start=60