Zoran Bačkalić - Univerzitet Metropolitan

Zoran Bačkalić

Docent

Docent na Univerzitetu Metropolitan. Diplomirao na Tehnološkom fakultetu u Novom Sadu (Univerzitet u Novom Sadu), smer hemijsko inženjerstvo (1983.), magistrirao na Tehnološkom fakultetu u Novom Sadu, na katerdri za neorganske materijale ( 1992.), doktorirao na Tehnološkom fakultetu u Novom Sadu, na katedri za neorganske materijale (2001.).

Izabran u zvanje naučnog saradnika 2010. godine. Ponovni izbor u zvanje naučnog saradnika 2019.godine. Izabran u zvanje Docenta 2021. godine.

U profesionalnoj karijeri radio u kompanijama za proizvodnju blikova, crepa i keramičkih pločica na poslovima upravljanja tehnološkim procesima, vođenju investicija, uvođenja novih tehnologija, razvoju proizvoda, direktora proizvodnje, tehničkog direktora, direktora tehnološkog centra.

Učesnik na međunarodnom projektu EUREKA E! 3969, Razvoj keramičkog crepa sa dodatnom funkcijom samočišćenja i nacionalnom projektu Razvoj i primena multifunkcionalnih materijala na bazi domaćih sirovina modernizacijom tradicionalnih tehnologija“ (III 45008), Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja
Oblast istraživanja: inženjerski i operacioni menadžment, upravljanje proizvodnjom, upravljanje projektima i invetsicijama, upravljanje kvalitetom, silikatna keramika.

Kolačići
Ovaj sajt koristi kolačiće. Kolačići su mali tekstualni fajlovi koji se šalju i čuvaju na vašem uređaju (mobilni telefon, računar, tablet ili drugi uređaj za pristup internetu) svaki put kada posetite veb sajt. Kolačići su korisni jer dozvoljavaju veb sajtu da prepozna uređaj korisnika i učini korisničko iskustvo efikasnijim.

Kontakt forme
Kada nas kontaktirate putem kontakt forme, mi prikupljamo Vaše podatke o ličnosti kako bismo odgovorili na Vaš upit. Pravni osnov za ovu vrstu obrade je naš legitimni interes da odgovorimo na Vaš upit. Vi nemate zakonsku obavezu da nam dostavite navedene podatke, ali bez njih nećemo biti u mogućnosti da Vam pružimo odgovarajući odgovor ili uslugu.

Prihvatam uslove