Marina Savković - Univerzitet Metropolitan

Marina Savković

Docent

Marina Savković je rođena u Beogradu 1982. godine. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2006. godine, a 2009. godine je stekla titulu magistra ekonomskih nauka i mastera poslovne administracije (MBA), na zajedničkom programu Univerziteta Singidunum i Linkoln univerziteta iz Kalifornije (Usmerenje: Upravljanje ljudskim resursima). Doktorirala je 2016. godine na Univerzitetu Singidunum u oblasti politika zapošljavanja i održivog razvoja.
 
Od 2007. do 2016. godine radila je kao asistent na Univerzitetu Singidunum, na predmetima: Ekonomija, Menadžerska ekonomija i Savremeno tržište rada. Od 2016. godine radi kao docent na predmetima: Ekonomija, Savremeno tržište rada i Upravljanje ljudskim resursima. Od 2022. je izabrana u zvanje docent ana Univerzitetu Metropolitan, za oblast Upravljanje ljudskim resursima.
 
Bila je uključena je u realizaciju više evropskih projekata u oblasti razvoja kapaciteta visokog obrazovanja u Srbiji. U periodu od 2012. do 2018. godine obavljala je funkciju koordinatora Centra za razvoj karijere studenata Univerziteta Singidunum. U tom periodu učestvovala je u realizaciji brojnih događaja i projekata, gde se posebno može istaći Korak do posla – Sajam praksi i zapošljavanja (2016, 2017. i 2018. godine).
 
Do sada je objavila radova i izvoda sa skupova štampanih u celini. Bila je stručno angažovana na većem broju domaćih i međunarodnih projekata. Srađivala je sa državnim institucijama kroz radne grupe, stručne mreže i obuke. Učestvovala je u stručnim studijskim posetama: Sjedinjenim Američkim Državama (kao stipendista Američkog kongresa), Belgiji (kao stipendista Evropske komisije) i Nemačkoj (kao stipendista Vlade Republike Nemačke).
 
Njene oblasti akademskog i stručnog interesovanja su: obrazovanje za tržište rada, razvoj zaposlenih u digitalnoj eri, zapošljavanje mladih, održivi razvoj i zeleni poslovi, pravedna tranzicija.
 
Aktivno koristi engleski i nemački jezik.

Kolačići
Ovaj sajt koristi kolačiće. Kolačići su mali tekstualni fajlovi koji se šalju i čuvaju na vašem uređaju (mobilni telefon, računar, tablet ili drugi uređaj za pristup internetu) svaki put kada posetite veb sajt. Kolačići su korisni jer dozvoljavaju veb sajtu da prepozna uređaj korisnika i učini korisničko iskustvo efikasnijim.

Kontakt forme
Kada nas kontaktirate putem kontakt forme, mi prikupljamo Vaše podatke o ličnosti kako bismo odgovorili na Vaš upit. Pravni osnov za ovu vrstu obrade je naš legitimni interes da odgovorimo na Vaš upit. Vi nemate zakonsku obavezu da nam dostavite navedene podatke, ali bez njih nećemo biti u mogućnosti da Vam pružimo odgovarajući odgovor ili uslugu.

Prihvatam uslove