Dragana Perić - Univerzitet Metropolitan

Dragana Perić

Redovni profesor

Dr Dragana Perić završila je osnovne studije i magistrirala na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, Srbija, 1993, odnosno 2002. godine, i doktorirala na Fakultetu tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, Srbija, 2011. godine. Nakon diplomiranja radila je u Institutu za mikrotalasnu tehniku i elektroniku IMTEL, na pozicijama R&D inženjera i rukovodioca Grupe za telekomunikacione sisteme. Od 2013. godine radila je u Vlatacom Institutu za visoke tehnologije, kao sistemski arhitekta i rukovodilac projekata VMSIS – Vlatacom Mulitsensor Imaging Sistem. Učestvovala je u 17 projekata Ministarstva za nauku i tehnološki razvoj i Republičke agencije za telekomunikacije. Vodila je Inovacioni projekat koji je finansiralo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, „Softverska platforma za primenu multisenzorske fuzije dnevne i termalne kamere“. Autor je velikog broja hardverskih i softverskih razvojnih rešenja (sklopova za digitalnu obradu signala, multiplekserskih jedinica, terminalnih interfejsa, softvera za projektovanje radio relejnih mreža, kao i blokova platforme za zaštićeni prenos podataka). Izabrana je u zvanje naučnog saradnika 2012. godine, a zatim i u višeg naučnog saradnika 2018. godine. Oblasti njenog rada su: projektovanje sistema, obrada signala, predikcija, merenje i optimizacija performansi elektro-optičkih sistema. Na Metropolitan Univerzitetu izabrana je u zvanje redovnog profesora 2021. godine.

Kolačići
Ovaj sajt koristi kolačiće. Kolačići su mali tekstualni fajlovi koji se šalju i čuvaju na vašem uređaju (mobilni telefon, računar, tablet ili drugi uređaj za pristup internetu) svaki put kada posetite veb sajt. Kolačići su korisni jer dozvoljavaju veb sajtu da prepozna uređaj korisnika i učini korisničko iskustvo efikasnijim.

Kontakt forme
Kada nas kontaktirate putem kontakt forme, mi prikupljamo Vaše podatke o ličnosti kako bismo odgovorili na Vaš upit. Pravni osnov za ovu vrstu obrade je naš legitimni interes da odgovorimo na Vaš upit. Vi nemate zakonsku obavezu da nam dostavite navedene podatke, ali bez njih nećemo biti u mogućnosti da Vam pružimo odgovarajući odgovor ili uslugu.

Prihvatam uslove