Najveći gejmerski hakaton za srednjoškolce 3. i 4. razreda – MET Game Hackathon, održan je na Univerzitetu Metropolitan u Nišu, uz podršku MAD HEAD games-a & GUARANE no sleep.

 

Na MET Game Hackathon-u je bilo 10 timova: Kaktus geng, Diesel Power, Nebula, UBIHARD, SadSouce, Nautilus, Third Dimension, Četnička omladina POŽAR, Destiny Forgers i Tesla boys, koji su imali 24h da osmisle i kreiraju video igru. Tokom hackathon-a su održane i radionice: „Razvoj video igara“ koju su držali Igor Sabo i Vuk Mihailović Takimoto sa Fakulteta informacionih tehnologija, dok je drugu radionicu „Kako prezentovati ideju“ održala Marija Milojić Stanojević, asistentkinja na studijskom programu Biznis i marketing Fakulteta za menadžment.

 

Takmičari hackathon-a su imali podršku studenata Fakulteta informacionih tehnologija i Fakulteta digitalnih umetnosti. Stručni žiri je bio u sledećem sastavu: Igor Sabo, asistent na studijskom programu Računarske igre Fakulteta informacionih tehnologija; Miodrag Mikić, takođe asistent na Fakultetu informacionih tehnologija i Predrag Stamenković, docent na Fakultetu digitalnih umetnosti.

 

Tim najkreativnijeg rešenja – Nautilus u čijem sastavu su bili Jovan Pavković i Stefan Mitrović, su dobili vaučer od po 1.000€ za upis na prvu godina Fakulteta informacionih tehnologija ili Fakulteta digitalnih umetnosti, kao i vredne nagrade od MAD HEAD games-a & GUARANE no sleep.

 

Drugo mesto i nagradu od 700€ je osvojio tim – Četnička omladina POŽAR u sastavu: Goran Petković, Mateja Stanojević, Dimitrije Pavlović i Vera Stamenković, dok je treće mesto i vaučer od 500€ stručni žiri dodelio timu Disel Power i: Teodori Velisavljević, Marku Miletiću, Sandri Ivić i Lazaru Bogdanoviću.

 

Čestitamo svim učesnicima, kreativnim gejmerima, koji su pokazali kako jedan hackathon može da izgleda – uz dobro druženje i timski rad, a vidimo se u subotu, 29. februara na MET Game Hackathon-u, na Univerzitetu Metropolitan u Beogradu.

 

U nastavku pogledajte fotografije i sjajnu atmosferu iz Niša, koju su kao i uvek podržali – Guarana, Tube, Aqua Viva, Sweeet, Chipsy i MAD HEAD games.