UPIS NA UNIVERZITET METROPOLITAN – PRIJAVITE SE NA NAJTRAŽENIJE STUDIJE

Upiši fakultet među prvima po promotivnim cenama i postani student u centru pažnje na Univerzitetu koji preporučuju studenti!
 
Univerzitet Metropolitan za generaciju 2024/2025. organizuje treći rani upisni rok. Maturanti imaju mogućnost, bez obzira što još uvek nisu završili srednju školu, da polažu prijemni ispit, izvrše upis i obezbede svoje mesto na željenom studijskom programu. Treći rani prijemni ispit će biti organizovan u subotu, 20. aprila 2024. godine, sa početkom u 12:00 časova u prostorijama Metropolitan univerziteta u Beogradu i Nišu. Takođe, za sve kandidate postoji opcija da prijemni ispit polažu online, u individualnim terminima u toku aprila meseca 2024. godine.
 
Svi kandidati koji se prijave za prijemni ispit u aprilu, polagaće prijemni u cilju dobijanja povratne informacije sa kakvim predznanjem dolaze iz oblasti koju žele da upišu i u skladu sa tim prijemni neće biti eliminacionog karaktera. Prijavi za prijemni ispit možete pristupiti OVDE.

Prijavi se i zauzmi svoje mesto >>

STUDIRAJ PO SVETSKIM STANDARDIMA NA UNIVERZITETU KOJI PREPORUČUJU STUDENTI


Univerzitet Metropolitan teži pružanju kvalitetnog obrazovanja kroz stalno unapređivanje i prilagođavanje savremenim trendovima u nastavi. Kako bismo obezbedili najbolje moguće iskustvo za naše studente, za novu školsku godinu smo uveli niz inovacija.


Implementirali smo multimedijalni onlajn nastavni materijal za svaki predmet i lekciju, uključujući interaktivne lekcije, posebno snimljena video predavanja, PPT prezentacije, kao i referentne materijale kako bismo podržali bolje razumevanje gradiva. Ova inovacija nastavnih materijala zahteva dodatno kontinuirano održavanje i ažuriranje.


Pored toga, studenti imaju mogućnost izbora oblika nastave između tradicionalne nastava koja se odvija u prostorijama Univerziteta Metropolitan u Beogradu ili Nišu, ili online-Internet nastave, uz mentorsku podršku profesora i starijih kolega studenata. Na tradicinalnoj nastavi studenti uče u dinamičnom okruženju, u malim grupama, u tehnički najopremljenijim učionicama u Srbiji, dok online studenti uče uz pomoć najsavremenijeg online sistema učenja u regionu. Takođe, svakom studentu omogućavamo da prilagodi dinamiku studiranja prema sopstvenim potrebama, birajući između normalnog, ubrzanog ili usporenog tempa studiranja.


Još jedna od inovacija koju je Univerzitet Metropolitan uveo na Fakultetu informacionih tehnologija i Fakultetu za menadžment, a koja je u skladu sa savremenim pristupima personalizaciji studija, je da nudimo studentima mogućnost izbora jednog od tri nivoa programskog sadržaja predmeta, prilagođenog njegovim ličnim interesima i mogućnostima. Ova personalizacija pruža jedinstveno iskustvo u učenju, podstičući studenta da razvije svoje stručne veštine na način koji njemu najviše odgovara.

Naš inovativni pristup studiranju pod sloganom „Studiraj u Srbiji kao da si u inostranstvu”, osmišljen je da studentima pruži iskustvo kao da studiraju u inostranstvu, po programima studija usklađenim sa preporukama priznatih profesionalnih udruženja u svetu (IEEE Computer Society, ACM, AIS i drugi), po uzoru na poznate svetske i evropske univerzitete, a sve u cilju da se studentima omogućiti vrhunsko obrazovanje koje zaslužuju.

OSNOVNE AKADEMSKE STUDIJE – UNIVERZITET METROPOLITAN U BEOGRADU
(tradicionalna i online nastava)

STUDIJSKI PROGRAM Godišnja školarina (tradicionalna i Internet nastava) Akontacija 20% uplata pri upisu IZNOS MESEČNE RATE ZA MODEL PLAĆANJA OD PREOSTALIH 11 RATA BEZ KAMATE
FAKULTET INFORMACIONIH TEHNOLOGIJA
Informacione tehnologije 2.990 € 598 € 217.45 €
Softversko inženjerstvo 2.990 € 598 € 217.45 €
Razvoj video igara 2.990 € 598 € 217.45
FAKULTET ZA MENADŽMENT
Inženjerski i operacioni menadžment 2.490 € 498 € 181.09 €
Digitalni biznis i marketing 2.490 € 498 € 181.09 €
FAKULTET DIGITALNIH UMETNOSTI
Grafički dizajn 3.690 € 738 € 268.35 €
Dizajn interaktivnih medija 3.690 € 738 € 268.35 €
Modni dizajn 3.890 € 778 € 282.9 €

*Školarinu je moguće plaćati u 12 mesečnih rata BEZ KAMATE.

OSNOVNE AKADEMSKE STUDIJE – UNIVERZITET METROPOLITAN U NIŠU

STUDIJSKI PROGRAM Godišnja školarina (tradicionalna i Internet nastava) Akontacija 20% uplata pri upisu IZNOS MESEČNE RATE ZA MODEL PLAĆANJA OD PREOSTALIH 11 RATA BEZ KAMATE
FAKULTET INFORMACIONIH TEHNOLOGIJA
Informacione tehnologije 2.490 € 498 € 181.09 €
Softversko inženjerstvo 2.490 € 498 € 181.09 €
Razvoj video igara 2.490 € 498 € 181.09 €
FAKULTET ZA MENADŽMENT
Biznis i marketing 1.990 € 398 € 144.72 €
FAKULTET DIGITALNIH UMETNOSTI
Grafički dizajn 3.090 € 618 € 224.72 €

*Školarinu je moguće plaćati u 12 mesečnih rata BEZ KAMATE.

NAJBOLJI NAČIN DA PREDVIDITE SVOJU BUDUĆNOST JESTE DA JE KREIRATE!

Univerzitet Metropolitan već 19 godina uspešno obrazuje najtraženije kadrove na tržistu rada iz oblasti IT-a, menadžmenta i dizajna. Izaberite perspektivno zanimanje i uz opciju fleksibilnog studiranja – TRADICIONALNO ili ONLINE, studirajte tempom koji Vama odgovara!


3 Fakulteta | Metropolitan | Kontrola kvaliteta
UNIVERZITET KOJI PREPORUČUJU STUDENTI
3 Fakulteta | Metropolitan | Kontrola kvaliteta
3 FAKULTETA
10 osnovnih akademskih studijskih programa | Metropolitan | Kontrola kvaliteta
8 OSNOVNIH AKADEMSKIH STUDIJSKIH PROGRAMA
7 master i doktorskih akademskih studijskih programa | Metropolitan | Kontrola kvaliteta
4 MASTER I DOKTORSKIH AKADEMSKIH STUDIJSKIH PROGRAMA
2 centra | Metropolitan | Kontrola kvaliteta
2 CENTRA – BEOGRAD I NIŠ
Studijski programi kreirani po međunarodnim standardima | Metropolitan | Kontrola kvaliteta
STUDIJSKI PROGRAMI KREIRANI PREMA POTREBAMA SAVREMENE INDUSTRIJE I PO UZORU NA VODEĆE SVETSKE UNIVERZITETE
3 Fakulteta | Metropolitan | Kontrola kvaliteta
MOGUĆNOST PERSONALIZACIJE SVAKOG STUDIJSKOG PROGRAMA KROZ IZBORNE PREDMETE
Prvi izbor kompanija | Metropolitan | Kontrola kvaliteta
1 IZBOR KOMPANIJA
3 Fakulteta | Metropolitan | Kontrola kvaliteta
DIPLOMA PRIZNATA U CELOM SVETU

KAKO SE POLAŽE PRIJEMNI ISPIT?

Univerzitet Metropolitan smatra da prva godina studija treba da bude prilika da student pokaže da li je sposoban da uspešno studira na izabranom studijskom programu. Prijemni ispit, s druge strane, ima nedostatak jer odražava znanje koje je student pokazao samo u trenutku polaganja. On može u tom trenutku da bude dekoncentrisan ili pod tremom i dr. Svaki student treba da ima priliku da u toku cele prve godine pokaže svoje sposobnosti i spremnost za studije na izabranom studijskom programu. To je praksa i u mnogim zemljama, gde je lako upisati prvu godinu, a teže upisati drugu. Zbog svega navedenog, za nas je dovoljno da imamo uvid u predznanje kandidata i da obavimo razgovor sa njim, kako bismo saznali njegove afinitete i koliko je zaista motivisan da upiše željeni studijski program.

Kandidati koji žele da upišu neki od studijskih programaFakulteta informacionih tehnologija, na prijemnom ispitu polažu matematiku, a nakon toga obavljaju razgovor sa komisijom. Prijemni ispit se sastoji od ukupno 5 zadataka koji se rade u trajanju od 120 minuta.
*Svi kandidati koji žele da polažu prijemni za Fakultet informacionih tehnologija, mogu se prijaviti i za besplatne online pripreme iz matematike.

Kandidati koji žele da upišu neki od studijskih programa Fakulteta za menadžment, na prijemnom ispitu polažu rešavanje studije slučaja u trajanju od 60 minuta i obavljaju razgovor sa komisijom. Zadatak je da kandidati na osnovu zadate poslovne situacije u tekstualnom obliku, u formi kraćeg teksta, predstave i izdvoje sve bitne informacije.
*Svi kandidati koji žele da polažu prijemni za Fakultet za menadžment, mogu se prijaviti i za besplatne online pripreme iz menadžmenta.

Kandidati koji žele da upišu neki od studijskih programa Fakulteta digitalnih umetnosti, na prijemnom ispitu polažu crtanje mrtve prirode ugljenom na papiru (format 70×100) u trajanju od 240 minuta.
*Svi kandidati koji žele da polažu prijemni za Fakultet digitalnih umetnosti, mogu se prijaviti i za besplatne online  pripreme iz crtanja.
ZANIMA VAS VIŠE INFORMACIJA?

Pitajte nas

Ime *

Prezime *

E-mail *

Postavite pitanje *