Jedinstven gejmerski događaj u Srbiji, posvećen lokalnoj i regionalnoj game development zajednici – GameUp 2019, uspešno je održan u Jugoslovenskoj kinoteci u organizaciji Mad Head Games studija. Do sada je GameUp okupio preko 4.000 profesionalaca, domaćih i stranih developera i ljubitelja video igara i tako umrežio i podstakao osnaživanje domaće game dev zajednice SEE regiona.
 
GameUp je po peti put spojio mlade profesionalce, developere i fanove jedne od najbrže rastućih industrija zabave u svetu, i kroz različite programske celine i aktivnosti prikazao dostignuća domaće i regionalne gejming scene. Ove godine posetioci GameUp-a su bili u prilici da čuju seriju stručnih, tehničkih i biznis predavanja, koja su bila posvećena svima koji su game development izabrali kao profesiju. Ove godine realizaciju događaja pomogli su brojni vodeći partneri iz gejming industrije, među kojima je i Univerzitet Metropolitan.
 
Univerzitet Metropolitan se predstavio sa svojim akreditovanim studijskim programom Računarske igre Fakulteta informacionih tehnologija i sa Master studijama u okviru koga je i Dizajn novih medija, koji je najprivlačniji gejmerima za dalje usavršavanje. Drago nam je što smo još jednom bili deo najvećeg gejmerskog događaja i što smo privukli pažnju velikog broja posetilaca sa obrazovnim programima koje nudimo.