Takmičenje – Metropolitan Talenti koje se tradicionalno održava već 13 godinu za redom na Univerzitetu Metropolitan u Beogradu, dobio je svoje nove pobednike iz oblasti IT-a, menadžmenta i dizajna.
 
Pored velikog interesovanja za najveće takmičenje Univerziteta Metropolitan, stručni žiri iz različitih oblasti je imao težak zadatak zbog velike konkurencije talentovanih srednjoškolaca da izabere pobednike, koji su osvojili besplatnu četvorogodišnju školarinu na Osnovnim akademskim studijama.
 
Pobednici i ideje takmičenja – Metropolitan Talenti za 2019. godinu su:
 
Sara Broćić – Biznis i marketing (Srednja škola „Dragačevo“ Guča, IV razred) je predstavila ideju za biznis plan i otvaranje ekoloških automobilskih perionica, u kojima su zaposlena lica sa posebnim potrebama.
 
Nebojša Jeremić – Računarske igre (ETŠ „Rade Končar“ Beograd, IV razred) je predstavio ideju za igricu koja je akcioni platformer sa mrakom i svetlom kao najvažnijim mehaničkim delom.
 
Ilija Bogdanović – Grafički dizajn (Tehnička škola „Rade Metalac“ Leskovac, IV razred) se predstavio sa grafičkim rešenjem i posterom koji opisuje život u momentu, zajedno sa logoom pomoću koga će moći da se proširi ideja impulsa.
 
Jovana Rašević – Dizajn interaktivnih medija (IX beogradska gimnazija „Mihailo Petrović Alas“ Beograd, IV razred) je predstavila svoju ideju pod jednostavnim nazivom „Film“.
 
Stručni žiri su činili eminentni profesori i vrhunski stručnjaci iz svojih oblasti sa Univerziteta Metropolitan, kao i asistenti, saradnici u nastavi i studenti stipendisti: doc. dr Vladan Madić, prof. dr Aleksandar Jankulović, doc. dr Dragan Đokić, doc. MA Nenad Ćeranić, doc. dr Rastko Kukić, doc. MA Marija Radosavljević, prof. mr  Boris Kuzmanović, doc. dr Petar Stamenković, MSc Nebojša Gavrilović, MA Igor Sabo, asistent Mladen Radić, stipendisti – Sanja Šunjevarić i Miloš Prokić.
 
Srednjoškolci su pre samog početka takmičenja imali radionicu o javnom nastupu, pod nazivom „Kako prodati ideju“, koju je održala profesorka Fakulteta za menadžment Univerziteta Metropolitan, dr Tatjana Mamula. Kroz ovu radionicu profesorka Mamula je pripremila takmičare za predstojeće prezentovanje svojih radova pred stručnim žirijem i ujedno im pomogla da osvoje besplatnu četvorogodišnju školarinu. Kroz radionice takmičari su imali priliku da nauče i nešto novo, i za svoje kreativne odgovore osvoje zanimljive nagrade koje je profesorka Mamula pripremila specijalno za njih.
 
Pored besplatnih školarina koje je Univerzitet Metropolitan dodelio talentovanim srednjoškolcima za njihov rad i trud, takmičenje – Metropolitan Talenti su podržali i Obrazovni sistem EQUILIBRIO, koji je pobednicima poklonio vaučer za Premium kurs stranog jezika po izboru i turistička agencija Go2Travelling, koja je poklonila putovanje na jednu od evropskih destinacija u prvoj godini Osnovnih akademskih studija. Tu su bili i nezaobilazni sponzori, dugogodišnji partneri Univerziteta Metropolitan na svim takmičenjima: Guarana No Sleep, Aqua Viva, Chipsy, Sweeet i Tube.
 
Univerzitet Metropolitan još jednom čestita svim srednjoškolcima koji su bili deo takmičenja – Metropolitan Talenti i nastavlja da podržava mlade i kreativne ljude koji su željni da pokažu svoje znanje i krativne ideje, ali i da budu – studenti u centru pažnje.