DODELJENE STIPENDIJE ZA NAJBOLJE SREDNJOŠKOLCE NA TAKMIČENJU METROPOLITAN TALENTI 2022.

DODELJENE STIPENDIJE ZA NAJBOLJE SREDNJOŠKOLCE NA TAKMIČENJU METROPOLITAN TALENTI 2022.

9.05.2022.

Takmičenje – Metropolitan Talenti održalo se u nedelju 8. maja u prostorijama Univerziteta Metropolitan u Beogradu. Takmičenje se tradicionalno održalo 16. godinu za redom i izabrani su pobednici, novi stipendisti iz oblasti IT-a, menadžmenta i dizajna.

Pored velikog interesovanja za najveće takmičenje Univerziteta Metropolitan, stručni žiri iz različitih oblasti je imao težak zadatak da zbog velike konkurencije talentovanih srednjoškolaca izabere pobednike, koji su osvojili besplatnu četvorogodišnju školarinu na Osnovnim akademskim studijama, u vrednosti od preko 11 000€.

Pobednici takmičenja – Metropolitan Talenti za 2022. godinu su:

Ružica Broćić – Biznis i marketing (Srednja škola „Dragačevo“ Guča, IV razred),

Milan Nikić – Računarske igre (Zemunska gimnazija, IV razred),

Matija Božović – Dizajn interaktivnih medija (ETŠ „Rade Končar“ Beograd, IV razred).

Stručni žiri činili su profesori i stručnjaci iz svojih oblasti sa Univerziteta Metropolitan, kao i asistenti i saradnici u nastavi: doc. dr Vladimir Škorić, prof. dr Milica Slijepčević, prof. dr Tatjana Mamula, prof. dr Miroslava Raspopović Milić, asistent MSc Nebojša Gavrilović, doc. MA Nenad Ćeranić, asistent MA Igor Sabo, doc. mr Branko Katanović, prof. dr Svetlana Smolčić Makuljević i saradnica u nastavi Kristina Nikolić.

Pored besplatnih školarina koje je Univerzitet Metropolitan dodelio najboljim srednjoškolcima za njihov rad i trud, svi takmičari koji su ušli u finale dobili su i popust od 20% za prvu godinu studija na odabranom studijskom programu.

Metropolitan Talente ove godine podržali su i Obrazovni sistem EQUILIBRIO, koji je pobednicima poklonio vaučer za Premium kurs stranog jezika po izboru i turistička agencija Go2Travelling, koja je poklonila putovanje na jednu od evropskih destinacija u prvoj godini studija pobednicima. Kao i uvek, tu su bili i nezaobilazni sponzori, dugogodišnji partneri Univerziteta Metropolitan na svim takmičenjima: Guarana No Sleep, Aqua Viva, Chipsy i Tube.

Čestitamo svim pobednicima i zahvaljujemo se još jednom svim učesnicima najvećeg takmičenja Univerziteta Metropolitan, želimo vam da nastavite da dokazujete da se trudom i radom mogu postići veliki uspesi!