Doc. dr Valentina Zlatanović Marković - Univerzitet Metropolitan

Doc. dr Valentina Zlatanović Marković

Docent

Valentina Zlatanović Marković je doktor filoloških nauka. Doktorirala je na Filozofskom fakultetu u Nišu. Radila je kao radijski i televizijski novinar u lokalnim medijima i u Dopisništvu RTS-a. U nastavku karijere radila je u prosveti – kao profesor srpskog jezika i književnosti u srednjoj školi. Jedan je od autora i realizatora akreditovanog programa ZUOV-a Škola i javnost” (namenjen nastavnicima), koji se nekoliko godina uspešno realizovao u osnovnim i srednjim školama na prostoru Republike Srbije. Učestvovala je u projektu „Sve je lako kad znaš kako“, oblast – priprema učenika za medijski nastup, kroz saradnju sa lokalnim medijima.

Bavi se književnom kritikom, esejistikom, piše poeziju i prozu, bavi se slikanjem, scenskom umetnošću i režiranjem duhovno-poetskih programa i dokumentarnih tv programa. Njeno stvaralaštvo je zastupljeno u elektronskim i pisanim zbornicima. Njen stručni i naučni rad je predstavljen na naučnim konferencijama i u stručnim časopisima. Brojne su oblasti njenog interesovanja i istraživanja: komunikologija, etika, psihoanaliza, književnost, lingvistika, antropologija, religija, pozorišna umetnost, novinarstvo.

Kolačići
Ovaj sajt koristi kolačiće. Kolačići su mali tekstualni fajlovi koji se šalju i čuvaju na vašem uređaju (mobilni telefon, računar, tablet ili drugi uređaj za pristup internetu) svaki put kada posetite veb sajt. Kolačići su korisni jer dozvoljavaju veb sajtu da prepozna uređaj korisnika i učini korisničko iskustvo efikasnijim.

Kontakt forme
Kada nas kontaktirate putem kontakt forme, mi prikupljamo Vaše podatke o ličnosti kako bismo odgovorili na Vaš upit. Pravni osnov za ovu vrstu obrade je naš legitimni interes da odgovorimo na Vaš upit. Vi nemate zakonsku obavezu da nam dostavite navedene podatke, ali bez njih nećemo biti u mogućnosti da Vam pružimo odgovarajući odgovor ili uslugu.

Prihvatam uslove
MET Chat 1
Zdravo! 👋 Dobro došli na MET.
Da li Vam je potrebna pomoć?