dr um Petar Stamenković - Univerzitet Metropolitan

dr um Petar Stamenković

docent

Petar Stamenković je docent na Fakultetu Digitalnih Umetnosti na Univerzitetu Metropolitan u Beogradu od 2009. godine. Predaje vizuelne efekte, 3d modelovanje, svetlo, render, animaciju i 3d modni dizajn. Na Akademiji umetnosti Novi Sad završio je osnovne i master studije animacije i vizuelnih efekata. Diplomirani je inženjer grafičkog dizajna Visoke tehničke škole u Novom Sadu. Doktorat iz digitalne umetnosti je stekao na Univerzitetu umetnosti u Beogradu, a srednju školu je završio u Americi.
Radio je animacije i prezentacije za razne internacionalne i domaće TV stanice kao što su WAPT, ABC Amerika, MTV international Italija, Televizija Vojvodine, Apolo, Jesenjin i druge. Više godina je sarađivao sa timom EXIT festivala i napravio 3d repliku Petrovaradinske tvrđave u Novom Sadu gde su online posetioci mogli interaktivno da učestvuju u live streamu EXIT festivala sa drugim virtuelnim posetiocima. Animirani video muzički spot Indija je uvrštena u kolekciju savremene srpske animacije „Posle 2000“ u okviru festivala Animanima kao jedan od 12 izabranih radova.

Predmeti

Osnovne studije
  • AD165 - Uvod u animaciju
  • AD355 - 3D modelovanje
  • AD370 - Vizuelni efekti
  • AD371 - 3D modni dizajn
  • AD372 - Kompoziting u grafičkom dizajnu
Master studije
  • AD441 - Filmski i vizuelni kompoziting
Doktorske studije
  • AD635 - Napredna animacija

Kolačići
Ovaj sajt koristi kolačiće. Kolačići su mali tekstualni fajlovi koji se šalju i čuvaju na vašem uređaju (mobilni telefon, računar, tablet ili drugi uređaj za pristup internetu) svaki put kada posetite veb sajt. Kolačići su korisni jer dozvoljavaju veb sajtu da prepozna uređaj korisnika i učini korisničko iskustvo efikasnijim.

Kontakt forme
Kada nas kontaktirate putem kontakt forme, mi prikupljamo Vaše podatke o ličnosti kako bismo odgovorili na Vaš upit. Pravni osnov za ovu vrstu obrade je naš legitimni interes da odgovorimo na Vaš upit. Vi nemate zakonsku obavezu da nam dostavite navedene podatke, ali bez njih nećemo biti u mogućnosti da Vam pružimo odgovarajući odgovor ili uslugu.

Prihvatam uslove
MET Chat 1
Zdravo! 👋 Dobro došli na MET.
Da li Vam je potrebna pomoć?