dr Milica Slijepčević - Univerzitet Metropolitan

dr Milica Slijepčević

docent

Diplomirao 1998. godine na Fakultetu Primenjenih umetnosti na odseku Kostimografija, oblast Savremeno odevanje. Iste godine upisao i modni dizajn na Kraljevskoj akademiji lepih metnosti u Antverpenu, Belgija.

 

Još u Beogradu tokom studija dobio je nagradu za “Najperspektivnijeg mladog dizajnera u modi” od strane Beogradske statue mode.
1998. godine zatvara Beogradski Fashion Week svojom diplomskom kolekcijom.

 

Od 1999. godine zivi i radi u Lisabonu, Portugal, gde 2000. godine otvara svoje prodajno mesto i započinje marku “Aleksandar Protic”.
Od 2000. godine redovni je učesnik Lisbon Fashion Week-a i mnogih izložbi Portugalskih dizajnera u zemlji i inostranstvu.

 

U međuvremenu sarađuje sa mnogim komercijalnim markama kao umetnički savetnik i dizajner.

 

Pored dizajnerskog rada, sarađuje kao kostimograf sa mnogim umetnicima iz oblasti Savremenog plesa i teatra.
2010. godine izabran od strane “Maison de la Creation” kao predstavnik Portugala u projektu “CITÉ EUROMÉDITERRANÉENNE DE LA MODE” koji je završen izložbama u Marselju gradu kulture 2013. godine i u Parizu u “Palais Royal”- u.

 

Rad Aleksandra Protića zasnovan je na istraživanju formi kroz oblikovanje i drapiranje uglavnom kombinujući strukturalne i meke forme koje kao rezultat često daju dramatične, nosive modele.

Predmeti

Osnovne studije
  • AD376 – Modni marketing
  • MK120 – Integrisane marketinške komunikacije
  • OM230 – Upravljanje ljudskim resursima
Master studije
  • MK420 – strateški marketing