Marina Kostić MA - Univerzitet Metropolitan

Marina Kostić MA

docent

Marina Kostić je profesorka na Fakultetu digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan od 2014. godine. Osnovne i master studije Dizajna tekstila završila je na Fakultetu primenjenih umetnosi u Beogradu. Kao autor učestvovala je na više samostalnih i grupnih izložbi, kolonija, radionica u zemlji i inostranstvu. Dobitnica je nekolicine nagrada i priznanja, među kojima su plakete ulupudsa, čiji je član od 2015. godine. Njen umetnički opus obuhvata produkciju radova iz oblasti Savremene tekstilne umetnosti. 2017 godine nakon obavljenog pripravničko volonterskog staža u Muzeju primenjene umetnosti u Beogradu u ateljeu za konzervaciju tekstila položila je stručni ispit i stekla stručno zvanje Konzervator. Učestvovala je na više projekata konzervacije tekstilnih predmeta, među kojima se kao najvažniji ističe konzervacija srednjovekovne plaštanice Antonija Heraklejskog iz riznice manastira Studenice koja je po muzejskim kriterijumima okarakterisana kao predmet nulta kategorije, odnosno predmet koji pripada visokoj kategoriji nacionalne baštine.

Predmeti

Osnovne studije
  • AD234 Dizajn tekstila 1
  • AD235 Dizajn tekstila 2
  • AD236 Tekstilne tehnike

Galerija radova

Kolačići
Ovaj sajt koristi kolačiće. Kolačići su mali tekstualni fajlovi koji se šalju i čuvaju na vašem uređaju (mobilni telefon, računar, tablet ili drugi uređaj za pristup internetu) svaki put kada posetite veb sajt. Kolačići su korisni jer dozvoljavaju veb sajtu da prepozna uređaj korisnika i učini korisničko iskustvo efikasnijim.

Kontakt forme
Kada nas kontaktirate putem kontakt forme, mi prikupljamo Vaše podatke o ličnosti kako bismo odgovorili na Vaš upit. Pravni osnov za ovu vrstu obrade je naš legitimni interes da odgovorimo na Vaš upit. Vi nemate zakonsku obavezu da nam dostavite navedene podatke, ali bez njih nećemo biti u mogućnosti da Vam pružimo odgovarajući odgovor ili uslugu.

Prihvatam uslove
MET Chat 1
Zdravo! 👋 Dobro došli na MET.
Da li Vam je potrebna pomoć?