MA Lidija Jovanović - Univerzitet Metropolitan

MA Lidija Jovanović

Docent

Završila je Fakultet primenjenih umetnosti, MA Kostimograf scenskog odevanja.
 
Trenutno je na doktorskim umetničkim višemedijskim studijama na Rektoratu univerziteta umetnosti u Beogradu gde radi na doktorskoj tezi Šta odeća oseća? (Istraživanje granica između umetnosti i tehnologije u modnom dizajnu kao povod za pokretanje umetničkog narativa u javnom prostoru).
 
Tokom studija je na Britanskom Central Saint Martins College of Art & Design, pohađala kurseve Millinery Block-Making i Design for Shoes.
 
Osnivač je i vlasnik Dizajn Studija Lidija Jovanović, čija je osnovna delatnost dizajn i proizvodnja obuće i kožne galanterije.
 
Od 2008. do 2022. radila je na Accademia del Lusso gde je predavala Modni dizajn, Istoriju kostima i Dizajn aksesoara.
 
Bila je zaposlena kao umetnički direktor u modnoj kući Joshua, dizajner obuće u Labradoru, dizajner sportske opreme u NAA-u i pozorišni kostimograf Pozorišta Petar Pan.
Redovno izlaže na velikom broju grupnih i samostalnih revija u zemlji i inostranstvu. Od 2004. Izlaže kontinuirano na Fashon Weeku u Beogradu, kao i nedeljama mode u inostranstvu (Lisabon, Toronto, Atina…). Autor je kostima za preko trideset pozorišnih predstava i filmova.
 
Radila je obuću za uniforme velikog broja institucija, pri čemu se izdvaja obuća za reprezentaciju Srbije na Univerzijadi 2009. i obuća za zaposlene u poslovnicama MTS-a.
Od 2010. kolekcija obuće Lidija Jovanović, inspirisana radom Milene Pavlović Barili, nalazi se u arhivi Galerije Milena Pavlović Barilli i koristi se pri prezentacijama galerije, kako u svetu, tako i kod nas.
 
Obuća sa potpisom Lidija Jovanović, našla se i na tržištu Italije, Holandije i Južnoafričke republike.
 
Od 2015. bila je podpresednik, a od 2018-2022. predsednik UO ULUPUDS.
 
Dobitnik je nagrada: – Godišnja nagrada ULUPUDSA, Beograd, 2018; Nagrada Master Card premijum programa, za izuzetnu poslovnu saradnju, Beograd 2015; Godišnja nagrada ULUPUDSA, Beograd, 2013; I nagrada na konkursu firme McCann Erickson Fresh Awards, glasivima publike, Beograd, 2007; I nagrada na konkursu modne kuće Joshua, žiri u sastavu: Dragana Ognjenović, modni kreator; Branko Pavić, profesor na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu; Dejan Miljković, arhitekta; Igor Todorović, urednik FTV, Beograd, 2002; Nagrada za najbolje kostime u predstavi Filoktet – XIII festival 10 dana Akademskog pozorišta 1996.

Kolačići
Ovaj sajt koristi kolačiće. Kolačići su mali tekstualni fajlovi koji se šalju i čuvaju na vašem uređaju (mobilni telefon, računar, tablet ili drugi uređaj za pristup internetu) svaki put kada posetite veb sajt. Kolačići su korisni jer dozvoljavaju veb sajtu da prepozna uređaj korisnika i učini korisničko iskustvo efikasnijim.

Kontakt forme
Kada nas kontaktirate putem kontakt forme, mi prikupljamo Vaše podatke o ličnosti kako bismo odgovorili na Vaš upit. Pravni osnov za ovu vrstu obrade je naš legitimni interes da odgovorimo na Vaš upit. Vi nemate zakonsku obavezu da nam dostavite navedene podatke, ali bez njih nećemo biti u mogućnosti da Vam pružimo odgovarajući odgovor ili uslugu.

Prihvatam uslove
MET Chat 1
Zdravo! 👋 Dobro došli na MET.
Da li Vam je potrebna pomoć?