Branko Katanović - Univerzitet Metropolitan

Branko Katanović

Vanredni profesor

Rođen 1972. u Loznici. Diplomirao i magistrirao na grafičkom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Dragana Momirova. U periodu od 2004-2009. godine na paralelnom studijskom programu na grupi za digitalnu umetnost Univerziteta umetnosti u Beogradu, gde je i magistrirao septembra 2010.godine. Rezultat tog iskustva je delovanje u širokom spektru disciplina klasične i digitalne grafike i značajna aplikacija tehnoloških rešenja pri izvedbi i prezentaciji projekata. Realizovao je takođe značajan broj radova na polju namenske animacije (u formi različitih špica i reklama), karakter i koncept dizajna (za potrebe video igara), stripa (kako klasične forme, tako i eksperimentalnog rada na planu graničnih područja medija) i ostvario saradnju sa nizom izdavačkih kuća i drugih klijenata . Od 2008. Godine angažovan je kao nastavnik u oblastima 3D animacije i modelovanja, na Fakultetu digitalnih umetnosti Univerziteta Meropolitan u Beogradu. Autor je nastavnih materijala za učenje na daljinu(e–learning) za predmete koje predaje (3D modelovanje, 3D Animacija, Dizajn karaktera i okruženja , Digitalne komunikacije i Vizuelna naracija i dramaturgija igara). Značajno doprineo mentorisanjem diplomskih radova i organizacijom studentskih izložbi Univerziteta Meropolitan. Živi i radi u Beogradu.

Kolačići
Ovaj sajt koristi kolačiće. Kolačići su mali tekstualni fajlovi koji se šalju i čuvaju na vašem uređaju (mobilni telefon, računar, tablet ili drugi uređaj za pristup internetu) svaki put kada posetite veb sajt. Kolačići su korisni jer dozvoljavaju veb sajtu da prepozna uređaj korisnika i učini korisničko iskustvo efikasnijim.

Kontakt forme
Kada nas kontaktirate putem kontakt forme, mi prikupljamo Vaše podatke o ličnosti kako bismo odgovorili na Vaš upit. Pravni osnov za ovu vrstu obrade je naš legitimni interes da odgovorimo na Vaš upit. Vi nemate zakonsku obavezu da nam dostavite navedene podatke, ali bez njih nećemo biti u mogućnosti da Vam pružimo odgovarajući odgovor ili uslugu.

Prihvatam uslove
MET Chat 1
Zdravo! 👋 Dobro došli na MET.
Da li Vam je potrebna pomoć?