dr Aleksandra Stamenković - Univerzitet Metropolitan

dr Aleksandra Stamenković

Docent

Aleksandra Stamenković je doktor istorije umetnosti u zvanju docenta na Univerzitetu Metropolitan od 2021. godine. Osnovne, master i doktorske studije istorije umetnosti završila je na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Njeno naučno istraživanje obuhvata istoriju umetnosti i arhitekture XIX i XX veka, fenomen nacionalnog identiteta u umetnosti i arhitekturi, zaštitu arhitektonskog nasleđa, recepciju nacionalne umetnosti i arhitekture u svetskoj kulturno-umetničkoj baštini i ulogu nacionalne umetničke tradicije u kreiranju savremene vizuelne kulture.
U dosadašnjoj profesonalnoj karijeri radila je na različitim radnim mestima i učestvovala u raznim edukativnim programima namenjenim ličnom i profesionalnom razvoju svih učesnika u obrazovanju, u cilju unapređivanja metodologije savremene nastave na svim nivoima obrazovanja.
Učestvovala je na više domaćih i međunarodnih naučnih skupova, tribina i terenskih istraživanja. Autor je nekoliko radova iz oblasti istorije novije arhitekture i umetnosti, kao i zaštite kulturno-istorijske baštine u domaćim i međunarodnim časopisima. Član je udruženja DO.CO.MO.MO Srbija, nacionalne sekcije Međunarodne radne grupe za dokumentaciju i konzervaciju građevina, mesta i celina modernog pokreta u arhitekturi od 2015. godine.

Kolačići
Ovaj sajt koristi kolačiće. Kolačići su mali tekstualni fajlovi koji se šalju i čuvaju na vašem uređaju (mobilni telefon, računar, tablet ili drugi uređaj za pristup internetu) svaki put kada posetite veb sajt. Kolačići su korisni jer dozvoljavaju veb sajtu da prepozna uređaj korisnika i učini korisničko iskustvo efikasnijim.

Kontakt forme
Kada nas kontaktirate putem kontakt forme, mi prikupljamo Vaše podatke o ličnosti kako bismo odgovorili na Vaš upit. Pravni osnov za ovu vrstu obrade je naš legitimni interes da odgovorimo na Vaš upit. Vi nemate zakonsku obavezu da nam dostavite navedene podatke, ali bez njih nećemo biti u mogućnosti da Vam pružimo odgovarajući odgovor ili uslugu.

Prihvatam uslove
MET Chat 1
Zdravo! 👋 Dobro došli na MET.
Da li Vam je potrebna pomoć?