Univerzitet Metropolitan kao jedina akreditovana obrazovna institucija kod nas za studijski program Računarske igre Fakulteta informacionih tehnologija i ove godine će biti deo najvećeg gejming događaja u regionu – GameUp. Ljubitelji video igara, developeri, digitalni umetnici i svi drugi, mogu posetiti ovaj događaj u subotu, 09. marta 2019. godine u  Jugoslovenskoj kinoteci od 10h do 20h i ulaz je besplatan.

 

GameUp predstavlja jedinstven događaj na našim prostorima koji spaja mlade profesionalce, developere, digitalne umetnike i fanove jedne od najbrže rastućih industrija zabave u svetu. GameUp kroz različite programske celine i aktivnosti promoviše i prikazuje dostignuća domaće i regionalne gejming scene.

 

U programu GameUp-a je Live Art Showcase gde će se predstaviti vodeći, aktuelni domaći digitalni umetnici sa višegodišnjim radom u gejming industriji, koji kroz prezentaciju procesa rada i svojih veština stvaraju nove svetove uživo pred publikom. Ove godine u LAS-u nastupaju Nemanja Stanković, Nikola Matković, Ljubomir Babić i Bunker VFX studio. Takođe tu je i Portfolio Reviews koji je naročito zanimljiv onima koji želele da započnu karijeru u industriji video igara, jer bi tada svoje portfolije i radove mogli da pokažu profesionalcima iz jednih od vodećih gejming i 3D studija – Mad Head Games i 3Lateral.

 

Do sada događaj je okupio preko 4.000 profesionalaca, domaćih i stranih developera i ljubitelja video igara i tako umrežio i podstakao osnaživanje domaće game dev zajednice SEE regiona. Više informacija o GameUp događaju, kao i programsku šemu možete pronaći OVDE >>

 

Budući i sadašnji gejmeri, vidmo se na štandu Univerziteta Metropolitan!