U okviru aktivnosti Kreativnog centra Univerziteta Metropolitan u Nišu održana je pripremna online radionica „Prezentacione veštine“ za studente koji su ušli u finale balkanskog marketing takmičenja LUMEN Business, čiji je organizator Ekonomski fakultet u Zagrebu. Radionicu su održali mentori Univerziteta Metropolitan – MSc Ecc Milica Mladenović, rukovodilac Kreativnog centra i asistent na Fakultetu za menadžment, te prof. dr Vladimir Škorić i prof. dr Igor Radošević, profesori na Fakultetu za menadžment. U finalu ovog balkanskog takmičenja Univerzitet Metropolitan predstavlja MET tim, koji čine studenti Fakulteta za menadžment iz Beograda i Niša: Nikola Mitić sa 4. godine, Pavle Mitić sa 2. godine, te Jovana Đuričić i Luka Vukomanović sa 1. godine studija na smeru Biznis i marketing.

 

Na radionici su najpre mentori predstavili osnovne elemente uspešne prezentacije i istakli značaj veština verbalne i neverbalne komunikacije za efektan javni nastup. Zatim su studenti održali probnu prezentaciju svog rešenja i od mentora dobili veoma konstruktivne preporuke i smernice za unapređenje i „fino podešavanje“ svog usmenog izlaganja. Studenti su u interaktivnoj diskusiji na radionici pokazali visok nivo entuzijazma, timskog duha i prezentacionih veština, što je i doprinelo ulasku u finale takmičenja.

 

Zadatak takmičenja, koji je zadala multinacionalna kompanija, obuhvatao je kreiranje marketing kampanje za online časove u školi engleskog jezika, uključujući i tradicionalne i digitalne kanale. U prethodna 2 meseca studenti su vredno i posvećeno sarađivali u kreiranju inovativnog rešenja zadatka takmičenja, uz podršku mentora i uz stalnu pozitivnu energiju, razmenu kreativnih ideja i visoku motivaciju. U finalu takmičenja tim naših studenata će putem usmene online prezentacije predstaviti svoje rešenje zadatka pred žirijem koji čine predstavnici kompanije koja je zadala zadatak. Tom prilikom će naši studenti takođe pokazati rezultate marketing istraživanja koje su sproveli i prikazati video koji su snimili u okviru svoje marketing kampanje.

 

Balkansko marketing takmičenje LUMEN Business organizuje Ekonomski fakultet u Zagrebu, gde učestvuje preko 1.000 studenata iz celog regiona. Univerzitet Metropolitan pruža podršku i želi puno sreće svojim studentima u predstojećem finalu balkanskog takmičenja LUMEN Business, koje će se održati online krajem maja 2021. godine.