Univerzitet Metropolitan u Beogradu je održao prvi MET Design Talks, na kome su vrhunski stručnjaci iz vodećih kompanija i različitih oblasti kreativne industrije održali praktično predavanje: docent Milan Ličina – Novi interaktivni mediji (Galerija 12+), Josip Modli – Computer graphics art i Digital storytelling (Fried TV), Cassandra Bakić – Vizuelni efekti za film i televiziju (Crater Studio).

 

Predavači na MET Design Talks-u su otkrili kroz interaktivni prikaz kako aktuelnih, tako i završenih projekata, koje profile ljudi zapošljavaju u svojim kompanijama i koje znanje očekuju od njih. Nakon svake prezentacije, prisutni su bili u prilici da postave pitanja predavačima i dobiju konkretan odgovor.

 

Za kraj MET Design Talks-a su profesori sa master programa Dizajn novih medija Fakulteta digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan, prof. dr Katarina Kaplarski i docent Milan Ličina, prisutnima približili ovaj studijski program i objasnili prednosti koje sledeći stepen studija u polju digitalnih umetnosti neminovno donosi. Svakako najistaknutije je aktivno učešće na projektima koji su realni i veliki, poput prikazanih od strane gostujućih predavača i saradnja sa vrsnim stručnjacima iz branše.

 

Univerzitet Metropolitan predstavlja master program Dizajn novih medija koji je formiran kao odgovor na kompleksne produkcione zahteve projekata koji se nalaze na raskrsnici umetnosti i tehnologije. Ovaj master program se fokusira na tri discipline: Transmedij (Digitalni narativ i gejmifikacija), Interakciju (dizajn interakcije čovek-računar, programiranje interakcije) i Kreativnu industriju (animacija i modelovanje, dizajn igara, video mapiranje, specijalni efekti).

 

Više o studijskom programu Dizajn novih medija, pogledajte OVDE >>