Studenti FIT-a u finalu takmičenja „SCC – Serbian CyberSecurity Challenge 2022“ – Sajber heroj

Studenti FIT-a u finalu takmičenja „SCC – Serbian CyberSecurity Challenge 2022“ – Sajber heroj

27.06.2022.

Studenti Fakulteta informacionih tehnologija, Univerziteta Metropolitan plasirali su se u finale takmičenja „SCC – Serbian CyberSecurity Challenge 2022“ – Sajber heroj. MET tim studenata čine: Tamara Mladenović, Nikola Lazin i Marko Mitrović, studenti treće godine na FIT-u, pod mentorstvom prof. dr Igora Franca i saradnika u nastavi Nikole Mijajlovića.

Sajber Heroj program sprovodi Fondacija Mreža za sajber bezbednost (bivša nezvanična Petnička grupa) koja okuplja relevantne aktere u domenu sajber bezbednosti u Republici Srbiji.
Program se sprovodi uz podršku relevantnih državnih institucija, visoko-školskih ustanova, udruženja i privrede.

Sajber Heroj je program izgradnje kapaciteta u oblasti sajber bezbednosti kroz vannastavni rad sa studentima. Primarni cilj programa je popularizacija sajber bezbednosti među studentima preko posebnih treninga i učešća na takmičenjima, odnosno ostvarivanje saradnje sa privredom.

U okviru Sajber Heroj programa sprovodi se i organizacija nacionalnog takmičenja – Serbian Cybersecurity Challenge (SCC), kao i izgradnja Nacionalnog tima Srbije za učešće na međunarodnim takmičenjima.

Čestitamo našim sjajnim studentima na plasmanu u finale i želimo im puno sreće!