Izabrani pobednici i novi stipendisti na takmičenju MET Talenti 2021.
 

U subotu 8. maja održano je finale takmičenja – Metropolitan Talenti. Univerzitet Metropolitan već 15 godina tradicionalno prepoznaje i nagrađuje najtalentovanije srednjoškolce i dodeljuje im stipendije za sve četiri godine studija za Osnovne akademske studije na Univerzitetu Metropolitan. 

 

I ove godine takmičenje je održano online zbog pandemije virusa COVID-19, putem Zoom platforme. Univerzitet Metropolitan je bez obzira na novonastalu situaciju i ove godine sa istom misijom okupio najtalentovanije srednjoškolce, učenike trećih i četvrtih razreda, i sa jasnim ciljem nagradio njihov rad, talenat i kreativnost. Četvorogodišnje stipendije su dodeljene iz oblasti:  Računarskih igaraMenadžmenta, i Dizajna interaktivnih medija.

 

Konkurencija među učesnicima takmičenja – MET Talenti i najboljih radova bila je velika. Članovi stručnog žirija bili su u sastavu profesora i asistenata UM-a, koji su imali tešku odluku, ali koji su izabrali najkvalitetnije radove učenika koji su se izdvojili svojim talentom, ali i načinom prezentovanja. U sastavu Fakulteta za menadžment stručni žiri su činili profesori: Tatjana Mamula, Vladan Madić i Vladimir Škorić. Za Dizajn interaktivnih medija članovi žirija su bili profesori i dekanka Fakulteta digitalnih umetnosti: Svetlana Smolčić Makuljević, Katarina Kaplarski i Rastko Kukić, U okviru Fakulteta informacionih tehnologija stipendiju je dobio takmičar iz oblasti  Računarskih igara, a stručni žiri je bio u sledećem sastavu: dekanka – Miroslava Raspopović, asistenti – Nebojša Gavrilović, Igor Sabo i Miodrag Mikić.

 

Pobednici takmičenja Metropolitan Talenti za 2021. godinu su:
 

Ana Mihailović – Menadžment (Prva niška gimnazija Stevan Sremac, Niš, IV razred)

Aleksa Stojanović – Računarske igre (Aleksinačka gimnazija, Aleksinac, IV razred)

Maša Milosavljević – Dizajn interaktivnih medija (Peta beogradska gimnazija, Beograd, IV razred).

 

 

Pobednici takmičenja iz svake oblasti, gde su se najviše bodovali kreativnost i inovativnost, zatim primenjivost i sama prezentacija ideje, pored stipendije koja pokriva celokupnu školarinu, dobili su i specijalne nagrade partnera takmičenja MET Talenti za 2021. godinu – EQUILIBRIO obrazovni sistem – premium kurs stranog jezika po izboru pobednika i Go2Travelling putovanje na neku evropsku destinaciju po izboru tokom prve godine studija. Takođe, OTP banka je pobednicima dodelila vaučere od 10 000 RSD za kupovinu u prodavnici sportske opreme Đak.

 

Univerzitet Metropolitan još jednom čestita svim pobednicima i zahvaljuje se svim učesnicima. Bili ste sjajni, odvažni, borbeni! Vi treba da nastavite svoj put ovako i još jače, jer vi to možete imate i snage i TALENTA za to, uz svu pomoć Univerziteta Metropolitan na vašem, sigurni smo, sjajnom putu!

 

Vidimo se na MET-u!