Preuzmite METi GO – novu video igru powered by MET studenti

Preuzmite METi GO – novu video igru powered by MET studenti

13.07.2020.

Univerzitet Metropolitan vam predstavlja METi GO mobilnu video igru koju su kreirali studenti Fakulteta informacionih tehnologija i studijskog programa Računarske igre, jedinog akreditovanog u Srbiji iz ove oblasti, za sve ljubitelje gejminga. Pored FIT studenata, na video igri su radili i studenti Fakulteta digitalnih umetnosti, sa studijskog programa Dizajn interaktivnih medija.

 

 

Univerzitet Metropolitan je prošle godine organizovao interni konkurs za maskotu Univerziteta, koji je nazvan – METi i koji predstavlja futurističkog lika, uvek u toku sa najnovijim trendovima, koji simbolizuje inovativnost, kreativnost i želju za znanjem, odnosno vrednosti koje se vezuju za Metropolitan. Sada je METi maskota predstavljena i kroz video igru METi GO.

 

Miloslav Ilić, stipendista FDU-a, koji je ujedno i kreirao sam izgled tj. vizuelni identitet METi maskote, u okviru projekta METi GO mobilne video igre bio je takođe zadužen za modelovanje, animaciju, teksturisanje i osmišljavanje ostalih likova koji su deo METi GO sveta, dok je muziku komponovao profesor FDU-a Nenad Ćeranić, kome je ovo bio još jedan muzički izazov, kao umetničkom kompozitoru i izvođaču. Takođe deo gejmerskog tima su bili i FIT/FDU studenti: Miloš Novaković (glavni programer), Nikola Dabić (menadžer), Nebojša Jeremić (programer), Marija Popadić (dizajn okruženja), Andreja Potić (dizajn okruženja), kao i asistenti – FDU Mladen Radić (dizajn menija), FIT Igor Sabo (supervizor i dizajn zvučnih efekata) i direktorka Marketing sektora, Vesna Domazet Huni kao glavni i odgovorni supervizor celog projekta.

 

U kreiranju METi GO video igre je uloženo dosta truda i znanja, sa svakodnevnim sastancima, gde su studenti Metropolitana razmenjivali ideje i stečeno znanje, ali i ljubav prema gejmingu. Sa nestrpljenjem očekujemo reakcije gejmera i njihove utiske za video igru – METi GO, koja će nastaviti i dalje da se razvija u budućnosti.
 


Preuzmite besplatno METi GO igru powered by MET studenti i zabavite se!
 
KLIK NA LINK ZA DOWNLOAD >>

 
 

👨📱 METi GO je mobilna video igra koju je osmislio i oživeo tim studenata Univerziteta Metropolitan sa Fakulteta informacionih tehnologija, studijskog programa Računarske igre, uz saradnju kolega sa Fakulteta digitalnih umetnosti i studijskog programa Dizajn interaktivnih medija. METi je futuristički lik, uvek u toku sa najnovijim trendovima, koji simbolizuje inovativnost i kreativnost, ali i želju da kroz igru stekne potrebno znanje tj. da sakupi potrebne poene.
 
🏃 Da li ste spremni da testirate svoje sposobnosti u rešavanju zagonetki? METi GO istražuje svet kompjuterskih tehnologija i futurističkog sveta, gde progresuje tako što ispravlja elektronske spojnice i izbegava kompjuterske viruse i ljigavce, koji ga ometaju na njegovom putu do znanja i sakupljanju poena.
 
🎮 Igrač kontroliše METi-ja tako što ga pomera levo-desno dok se on kreće kroz prostor, uvek unapred. Na taj način igrač treba da izbegava prepreke i neprijatelje, a u isto vreme može i da sakuplja poene. Tokom svoje trke, METi će da naiđe na tri kapije u okviru kojih treba da reši zadatu mozgalicu – što tokom video igre dovodi do dodatnog uzbuđenja i napetosti, jer se sve odvija vrlo brzo, a fokusiranost igrača je glavna.
 
🚀 METi GO je video igra za sve generacije, koja će učiniti dan zanimljivim i inspirativnim, a koja u isto vreme vežba um i reflekse igrača.