U subotu, 14. juna sa početkom od 14 časova na Univerzitetu Metropolita u Beogradu je održan nezaboravan MET Game turnir u Fortnite-u, gde je 20 srednjoškolaca odmerilo svoje gejmerske sposobnosti, a najbolji su imali priliku da se takmiče sa najboljim regionalnim igračem, GUH Saiyan-om.
 
Takmičari su Fortnite igrali na najnovijim PC računarima, koje je Univerziteta Metropolitan kao domaćin obezbedio, a sudija ovog događaja je bio naš poznati YouTube-er Ivan Ilić, poznatiji kao GUH Saiyan i student na studijskom programu Računarske igre, Fakulteta informacionih tehnologija Univerziteta Metropolitan.
 
Trunir se odigrao u tri kruga, gde su u prva dva ispala tri takmičara sa najslabijim rezultatom. U trećem, a ujedno i odlučujućem krugu se takmičilo ukupno četrnaest srednjoškolaca, gde su prva tri plasirana osvojili vredne robne nagrade. Pobednik i prvoplasirani takmičar je bio Đorđe Stanojević, iz III razreda Grafičke škole u Beogradu.
 
Fortnite je trenutno jedna od najpopularnijih online igrica na svetu, a cilj ovog događaja je bio da se srednjoškolci dobro zabave, kao i da se konačno i uživo upoznaju sa najboljim regionalnim igračem Fortnite-a, Ivanom Ilićem, poznatijim kao GUH Saiyan.
 
Kao i za prethodne događaje u organizaciji Univerziteta Metropolitan, i ovaj put se kompanija Knjaz Miloš pobrinula da obezbedi dovoljan broj osvežavajućih napitaka za malde gejmere, ali i da na taj način podrži događaje koji su namenjeni talentovanim sredjoškolcima.
 
U nastavku pogledajte fotografije i nesvakidašnju atmosferu MET GAME turnira u FORTNITE-u: