Studentkinja druge godine Fakulteta digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan iz Niša, Natalija Stojković je svoju ljubav i talenat prema crtanju prenela na body art tehniku, i za svoj autentičan i kreativan rad dobila mnogobrojne nagrade i priznanja kao mlada perspektivna umetnica.

 

Nakon završene srednje škole iz oblasti tekstila i dizajna, Natalija je odlučila da obrazovanje nastavi u tom smeru i na studijskom programu Grafički dizajn Univerziteta Metropolitan, usavršava svoj talenat i znanje, a dodatnu inspiraciju dobija na časovima kaligrafije kod profesorke Marije Radosavljević, koja svoje iskustvo nesebično deli i prenosi studentima FDU-a.

 

Natalija je nedavno osvojila prvo mesto za svoj rad i drugačije viđenje body art-a, na Karnevalu u Leskovcu. Zanimljivo oslikavanje tela je predstavila i široj publici u okviru ovogodišnje Noći muzeja u Nišu, kao student Univerziteta Metropolitan. Kako kaže nakon svih pohvala koje su joj upućene, dobila je još veću motivaciju da nastavi sa svojim radom i u svom, drugačijem stilu. Takođe će biti prisutna i na Internacionalnom jazz festivalu – Nišville, gde će njen rad i talenat moći da vide mnogobrojni posetioci i iz inostranstva.

 

Univerzitet Metropolitan je ponosan na svoje uspešne studente koji svoj talenat i znanje pokazuju iz različitih oblasti, i koji se ne plaše da budu drugačiji od drugih.