Studenti Fakulteta digitalnih umetnosti Poslovno-obrazovnog centra Univerziteta Metropolitan iz Niša, predstavili sjajnu i nesvakidašnju izložbu u okviru 16. Noći muzeja gde je zadata tema bila sloboda, a njihova postavka imala kreativan naziv – „O – slobodi UM“.
 
Kroz vizuelni sadržaj koji su prikazali studenti Grafičkog dizajna iz Niša, na Noći muzeja su predstavljene simbioza moderne digitalne umetnosti sa tradicionalnim likovnim tehnikama. Studenti su imali slobodnu temu iz koje je proistekao niz koncepata koji su rezultirali i kreativan naziv same izložbe, ali i slobodu da pokažu svoj talenat.
 
Studenti su tokom priprema za izložbu „O – slobodi UM“ imali podršku svojih profesora, gde je glavni mentor bila profesorka Grafičkog dizajna, Marija Radosavljević. Pored izložbe i radova specijalno napravljenih za ovu priliku i slobodu, organizovale su se kaligrafske radionice, kao i body painting performans gde su naši studenti bili u ulozi modela – Natalija Stojković i Stanislava Pavlović, ali i kreativnih umetnika: Kosta Todorović, Anja Nikolić, Aleksa Novaković, Tijana Vučković, Irina Veličković, Katarina Stojanović, Nenad Jevtić, Anđelija Krstić, kao i mnogi drugi studenti koji su učestvovali i predstavili radove na samoj izložbi.
 
Izložba „O – slobodi UM“ je bila smeštena u okviru Narodnog pozorišta u Nišu, sa kojim je Univerzitet Metropolitan imao još jednu divnu saradnju na obostrano zadovoljstvo. U nastavku pogledajte fenomenalnu atmosferu koju su studenti UM-a priredili za 16. Noć muzeja.