Ove godine Univerzitet Metropolitan organizuje najveće gejmersko takmičenje za srednjoškolce 4. razreda, u formi 24h hakatona. Prijave su otvore, a takmičenje se održava na UM-u u Beogradu i Nišu, gde pobednike najkreativnije ideje očekuje vaučer od 1.000 za upis na Fakultet informacionih tehnologija.
 
Učesnicima nije neophodno prethodno iskustvo u kreiranju video igara, kao i programersko predznanje, jer je cilj takmičenja da srednjoškolci nauče to upravo na MET Game Hackathon i Univerzitetu Metropolitan. Ocenjuje se kreativnost i inovativnost, kao i prezentovanje ideje kroz timski rad. Ekipa koja osvoji drugo mesto dobija vaučer od 500€ za prvu godinu studija na Fakultetu informacionih tehnologija, dok ekipa koja osvoji treće mesto dobija vaučer od 250€.
 
MET Game Hackathon je podržala i najveća gejmerska kompanija Mad Head Games, koja će srednjoškolcima zadati i temu na sam dan takmičenja, i pobednicima dodeliti vredne nagrade. Svim učesnicima je obezbeđena dobra zabava za 24h nespavanje, a od njih očekujemo da ponesu – timski duh, pozitivnu energiju i kreativne ideje.