Univerzitet Metropolitan u Nišu je dobio nove pobednike takmičenja Met Biz Challenge, koje se tradicionalno održava za srednjoškolce sa ambicijom da budu budući menadžeri. Pobednici ovogodišnjeg takmičenja su dobili vaučer u iznosu od 1.000 za prvu godinu studija na Fakultetu za menadžment i poklon Societe Generale banke od 10 000 dinara, koji mogu iskoristiti u Sport Vision radnjama.
 
MET Biz-ovci su dobili temu i zadatak, da kao iskusna marketinška agencija koju je unajmio fakultet pred novi upisni rok naprave marketing plan promocije samog fakulteta. Na ovogodišnjem Met Biz Challenge-u je bilo 53 takmičara, koji su činili 16 timova: X factor devetomajci, Optimisti, Magma, PlanetBiz, Klasičan uličan tim, Foundation, Naturalna selekcija, Pineapple, Reflection, Hondica ’89, Linda, Prve, FA, Influenceri, NBM team i Dream team. Timovi su bili iz škola: Gimnazija Prokuplje, Ekonomska škola Niš, ETŠ Mija Stanimirović Niš, Gimnazija Bora Stanković Niš, ETŠ Nikola Tesla Niš, Gimnazija 9. Maj Niš i Prva tehnička škola iz Jagodine.
 
Takmičari su imali i radionicu „Javni nastup“ koju je održala Milica Mladenović, asistent na Fakultetu za menadžment Univerziteta Metropolitan u Nišu. Stručni žiri su činili: profesor Fakulteta informacionih tehnologija i direktor Poslovno-obrazovnog centra Univerziteta Metropolitan u Nišu, Goran Stamenović, Milica Mladenović, asistent na Fakultetu za menadžment i Ivana Jocić Veselić gošća iz Kabineta predsednika opštine Palilula (profesor engleskog jezika). Takmičari su imali i svoje mentore tokom celog takmičenja: studentkinje druge godine Fakultetu za menadžment, studijskog programa Biznis i marketing – Anđelu Simić i Jelenu Lilić, i Marketing saradnike Poslovno-obrazovnog centra Univerziteta Metropolitan u Nišu – Ivanu Petrović i Bojanu Stojanović.
 
Prvo mesto i vaučer od 1.000€ za prvu godinu studija na Fakultetu za menadžment je osvojio tim Pineapple, u sledećem sastavu: Lidija Stević, Milutin Milošević, Radomir Stajković i Veljko Zlatković. Tim Pineapple je takođe dobio nagradu partnera takmičenja Societe Generale banke, od 10 000 dinara, koju mogu iskoristiti u Sport Vision radnjama.
 
Drugo mesto i vaučer od 500€ za Fakultet za menadžment dobio je tim – Klasičan ulični tim: Petar Georgiev, Mihajlo Milošević i Aleksa Mihajlović. Treće mesto je pripalo timu Magma: Dušan Mitrović, Luka Ivković, Kristina Živković i Jovana Stojanović, koji su dobili vaučer od 250€ i zasluženo četvrto mesto za tim X factor devetomajci: Anastasija Milovanović, Mila Palamarević, Lazar Despot i Danilo Vasiljević, koji su dobili vaučer u iznosu od 150€ za prvu godinu Fakulteta za menadžment.
 
Hvala svim učesnicima što su bili deo još jednog takmičenja koje organizuje Univerzitet Metropolitan i što su pokazali zavidan nivo spremnosti za rešavanje poslovnih izazova. Takođe ni ovo takmičenje ne bi prošlo u sjajnoj atmosferi da nije bilo sponzora koji su podržali talentovane srednjoškolce: Societe Generale banka, Guarana, Aqva viva, Stark i Chipsy.
 

U nastavku možete pogledati atmosferu sa Met Biz Challenge takmičenja: